Centrala de apartament a provocat o dramă la Pașcani. Un bărbat și-a găsit soția și fiica leșinate în cadă. Medicii din Iași sunt în alertă

0
111
Foto: newspascani.com

Foto: newspascani.com

Dramă într-o familie din suburbia Sodomeni din municipiul Pașcani. Un bărbat a apelat serviciul 112, solicitând ajutorul unui echipaj de la Serviciul de Ambulanță și a alertat alți oameni.

 

 

Pășcăneanul Maricel Munteanu și-a găsit, miercuri seara, soția și fiica inconștiente în cada din baia locuinței. Nu a mai așteptat ajutor, așa că a luat fetița de 4 ani în brațe, a întins-o pe bancheta din spate a mașinii personale și a pornit către Spitalul Municipal. Le-a cerut medicilor să intervină cât mai rapid. A pornit apoi către casa din Sodomeni pentru a vedea starea soției, relatează newspascani.com.

 

Personalul medical nu a stat pe gânduri. Imediat au început să evalueze starea de sănătate a minorei, care se afla în comă. Ea a fost conectată la aparate și astfel stabilizată. În tot acest timp spre Pașcani a pornit un echipaj SMURD specializat pe Terapie Intensivă. Ajunși la Pașcani au preluat micuța și au transportat-o la Spitalul de Copii „Sfânta Maria”, din Iași.    

 

Echipajul Serviciului de Ambulanță, din care făcea parte doar o asistentă, a ajuns la casa de la Sodomeni și a găsit-o în stop cardio-respirator pe mama fetei. Imediat au început manevrele de resuscitare, iar după câteva zeci de minute femeia își revenise. Ambulanța cu medicul de serviciu de la SAJ Pașcani se întorcea de la Iași, acolo unde transportase un pacient într-o stare gravă. Când au auzit că se confruntă cu un asemenea caz, personalul medical a făcut tot ce a stat în putință pentru a ajunge la locul tragediei.  Femeia a fost urcată în ambulanță și transportată în Compartimentul de Primiri Urgențe de la Spitalul Municipal Pașcani. Din nefericire, aici a suferit un nou stop cardio-respirator, dar medicii au stabilizat-o din nou.

 

Ulterior s-a luat decizia ca și ea să fie dusă către o unitate medicală din Iași, mai exact secția ATI Toxicologie din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase.  Cel mai probabil cele două persoane s-au intoxicat de la gazele emanate de centrala termică.

 

 

Citește și 25.000 de ieşeni STAU CU BOMBA ÎN CASĂ. Jumătate dintre cele 50.000 de centrale de apartament nu sunt verificate periodic, riscurile fiind enorme

 

 

Potrivit primelor informaţii, mama făcea baie împreună cu fetiţa, iar acesteia i s-a făcut rău din cauza monoxidului de carbon de la centrala de apartament. Femeia a căzut în cadă peste fetiţa, cele două fiind descoperite cu capul sub apă atunci când bărbatul a ajuns la domiciliu. Se pare că femeia se află în stare foarte gravă la spital, fiind în moarte cerebrală, în timp ce fetiţa se afla în comă indusă. Prognosticul medicilor este rezervat.

 

Fetiţa a fost intubata, starea ei fiind suficient de bună pentru a fi transportată la Iaşi, unde a fost internată la Spitalul „Sfânta Maria”.

 

 

(Sursa: newspascani.com)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPercheziții de amploare la Iași. 120 de polițiști au deschins în 10 locații din Ciurea și Hârlău. Prejudiciu estimat de 3 milioane de lei
Articolul următorCel mai bun informator al Securității a fost un preot catolic din Iași. Profesorul de teologie Vladimir Petercă și-a dat pe mâna poliției politice comuniste toți binefăcătorii
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments