Ieșenii vor petrece Paștele cu mai puțină carne de miel pe masă

0
136

Ieşenii care vor să cumpere carne de miel din pieţe au la dispoziţie doar patru puncte de desfacere autorizate pe raza oraşului.

 

 

Carnea de miel se va comercializa în puncte speciale amenajate în trei pieţe agroalimentare din Iaşi, cele situate în cartierele Alexandru cel Bun, Nicolina şi Hala Centrală. Va mai exista şi un punct de sacrificare, în Piaţa „Doi Băieţi” din cartierul Tătăraşi.

 

Deocamdată, niciun producător de pe raza judeţului n-a primit „verde” de la Direcţia Sanitar-Veterinară pentru a se prezenta cu marfa în pieţele din oraş.

 

Producătorii speră că vor ajunge cu carnea în pieţe cel mai târziu la începutul săptămânii viitoare.

 

Aceştia estimează că preţul unui kilogram de carne de miel se va situa anul acesta în jurul a 20-25 de lei/kilogram – mielul sacrificat şi 10-12 lei/kilogramul „în viu“.

 

Spre comparaţie, carnea de miel s-a vândut anul trecut în pieţe şi la preţuri de sub 20 lei/kilogramul.

 

Cei care doresc să comercializeze miei trebuie să deţina o serie de documente la punctele de desfacere: certificatul de producător, fişa de sănătate animală eliberată de medicul veterinar, certificatul de abatorizare, certificat sanitar-veterinar necesar transportului şi adeverinţă de la medicul de familie.

 

Persoanele fizice şi juridice care nu se vor conforma riscă sancţiuni contravenţionale cu valori cuprinse între 500 şi 20.000 lei.

 

 

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments