Aproape jumătate dintre noii angajaţi ai companiilor aleg să îşi dea demisia în primele câteva luni după obţinerea posturilor. Ei pornesc la drum gândindu-se că dacă nu să se integreze imediat pot găsi oricând un alt loc de muncă.
Circa 40% dintre angajaţi şi-au părăsit voluntar anul trecut slujbele în primele şase luni de la obţinerea acestora.
Alţi 16% dintre noii angajaţi şi-au dat demisia în primele 12 luni de la ocuparea posturilor, fapt ce arată că mai bine de jumătate dintre cei care aleg din proprie iniţiativă să îşi părăsească locul de muncă iau această decizie într-un an de la angajare.
Kristen Lewis, unul dintre reprezentanţii Equifax, susţine că mulţi dintre angajaţi acceptă un post gândindu-se că „dacă nu reuşesc să se integreze imediat pot găsi altceva de muncă”.
Rata la care angajaţii îşi dau demisia în prima jumătate a anului după obţinerea unei funcţii este de două ori mai ridicată în cazul celor plătiţi pe ora de muncă.
Cu toate acestea, Lewis susţine că salariul nu reprezintă neapărat un factor important care să îi facă pe angajaţi să renunţe la posturile lor atât de repede. Nu toţi cei care au urmat acest trend şi-au dat demisia pentru a obţine un câştig mai mare. Circa 44% dintre ei au plecat din companii pentru un salariu identic sau chiar acceptând un salariu mai mic.
O scădere a numărului orelor de muncă, în cazul angajaţilor plătiţi pe oră, îi face însă pe mulţi dintre ei să demisioneze. Conform datelor Equifax, pentru fiecare patru ore tăiate din programul unui salariat, există o creştere de 5% a posibilităţii ca acesta să caute un nou loc de muncă.
(Sursa: gandul.info)