La 7 ani de când presa ieșeană a scris despre el, „Mâncătorul de femei” este arestat pentru CRIME ÎN SERIE. De ce a durat atât de mult?!

0
566

Suceveanul Vasile Lavric a postat pe o rețea de socializare un mesaj în care spunea că nevasta dispărută e în Italia și că oferă 300 de euro pentru găsirea ei. Cumnata „trimitea” scrisori acasă! Marți seara, el a fost arestat, pentru 30 de zile, pentru tentativă de omor. Fostul săptămânal „Ieșeanul” scria, în urmă cu 7 ani, despre cele trei femei dispărute și despre Vasile Lavric, suspectul principal arestat mult prea târziu.

 

Cazul fără precedent de la Rădăuţi, în care Vasile Lavric (57 de ani) este acuzat de moartea a trei surori, scoate la iveală amănunte de-a dreptul şocante. Femeile au dispărut fără urmă de mai mulţi ani, una în 1995, iar celelalte în 2005. Criminaliștii de la Direcția de Investigații Criminale a IGPR au redeschis cazul după ce au obținut dovezi care arată că bărbatul le-ar fi omorât și îngropat. Până luni, Vasile nu a putut fi incriminat pentru faptele sale. Marți seară, însă, el a fost arestat după ce anchetatorii au arătat că şi-a lovit fosta nevastă, într-o tentativă de omor care a avut loc înainte ca femeia să dispară fără urmă, arată EVZ.ro.

 

Iată ce scriau, în aprilie 2007, reporterii de la „Ieșeanul”:

 

Incredibil, senzaţional, uluitor. Aceste cuvinte, luate la un loc, tot nu pot exprima suficient de puternic caracterul excepţional al unui caz petrecut într-unul din oraşele mici ale României. Intrigi de amor, acuzaţii de viol şi omor, presupuse relaţii incestuoase ar fi, pe scurt, ingredientele. Însă, dispariţiile misterioase a trei femei, surori, au fost evenimentele care au îngrozit mica comunitate.

 

Locul în care Vasile Lavric spune că a văzut-o ultima oară pe soția sa, Nicoleta

Omul-cheie

Personajul central e un oarecare Vasile Lavric, un mecanic auto cu faţa blajina. Vasile s-a căsătorit de timpuriu, pe când avea doar 18 ani şi jumătate. Acum are 50. Ce a făcut însă în intervalul de 32 de ani? A fost acuzat de viol şi chiar condamnat la trei ani. S-a căsătorit de trei ori şi a făcut şase copii. Două dintre soţiile sale au murit, iar a treia a dispărut fără urmă. Încă două femei cu care a intrat în contact au dispărut şi ele.

Vasile Lavric era considerat unul dintre cei mai respectaţi meseriaşi din Rădăuţi, un orăşel de 32.000 locuitori din judeţul Suceava. Acum asupra sa planează suspiciuni în cazul dispariţiei misterioase a celor trei femei. „Sunt la şapte metri, sub pământ”, cred criminaliştii suceveni care l-au plasat pe Vasile în capul listei cu suspecţi. „Le-a omorât!”, strigă mama fetelor, cele trei fiind surori.

Însă nu există nici cea mai mică dovadă. Nu există probe care să-l incrimineze direct.

 

 Vasile Lavric și doi dintre copiii săi, în urmă cu 7 ani

Începuturile

IEŞEANUL a aflat de povestea acestuia şi a mers pe fir. L-am găsit pe Vasile în atelierul său auto de pe Calea Cernăuţi, lângă fabrica de spirt. A acceptat să-şi spună propria versiune.

 

Vasile s-a căsătorit de tânăr, la 18 ani şi jumătate, cu Nicoleta, o localnică care i-a făcut două fiice. Imediat, Vasile Lavric a plecat în armată. Aici a avut loc primul eveniment important: a fost condamnat pentru viol. „De fapt nu a fost viol, dar de ruşinea părinţilor, aşa a declarat fata”, spune acum Vasile. Bărbatul a făcut trei ani de puşcărie. Între timp, soţia sa Nicoleta a intentat divorţ. S-au despărţit repede. Când s-a întors, Lavric s-a angajat în Rădăuţi la o fabrică, unde a cunoscut-o pe cea care avea să-i fie a doua soţie, pe Cristina. Şi cu ea a făcut doi copii, care au rămas orfani de mamă la doi şi respectiv trei ani. La doar 21 de ani, Cristina a făcut infarct. Din fotografii părea o fiinţă plăpândă, iar o poză sinistră, cu ea în coşciug, atârnă acum într-un cui, pe peretele din casa lui Vasile.

 

Prima dispariţie

După moartea Cristinei, Vasile a rămas cu doi copii mici şi doar o lună i-a trebuit ca să se transforme dintr-un văduv trist într-unul vesel. Şi-a aruncat ochii în ograda plină de fete a vecinilor, familia Iordache, şi a cules-o pe Nicoleta, o fetişcană de 18 ani. „Aveam nevoie de cineva care să mă ajute cu copii, să facă mâncare, menaj”, explică bărbatul. Se întâmpla în 1993. Nicoleta, a treia soţie, mai avea 10 fraţi şi surori, printre care şi Iuliana o puştoaică. În 1995, Iuliana dispare la vârsta de 16 ani.

Este prima dispariţie din familia lui Lavric.

Soacra bărbatului, Cornelia Iordache are propria versiune legată de această dispariţie. „Ultima oară am văzut-o când se urca în microbuzul lui Vasile”, explică mama celor două surori. Inexplicabil, atunci în 1995, fata nu a fost declarată oficial dispărută. „Am fost atunci, la Poliţie, da’ poliţiştii au zis că-s nebună”, spune Cornelia Iordache. Peste acest caz s-a aşternut uitarea, iar timpul a şters-o chiar şi din amintirea rudelor.

 

Cumnăţica amantă

Ulterior, în familia Lavric a mai apărut un copil, rodul iubirii lui Vasile cu Nicoleta (cea de-a treia soţie). Toate mergeau strună iar Vasile se înţelegea bine cu familia numeroasă a nevestei, pe care o ajuta cum putea.

 

În 1999 însă liniştea le-a fost spulberată când o soră mai mică a Nicoletei, Ramona, de 13 ani, a ajuns în patul lui Vasile. „Ea s-a dat la mine. Făcusem o petrecere şi am băut toţi vodcă, bere, şi soţia mea s-a dus să mai cumpere nişte băutură. Atunci Ramona a venit în cameră şi mi-a dat jos pantalonii şi m-a împins pe pat. Eu nu mai ţin minte nimic, că eram băut”, povesteşte, cu seninătate, Vasile. Versiunea acestuia e întărită acum şi de o fiica de-a sa dintr-o căsătorie anterioară care susţine că a fost martora evenimentului.

 

 

Copil cu cumnata

Vasile mai spune că Ramona era o poamă încă de la 10 ani, când a început să fugă de acasă şi că fata de timpuriu îşi începuse viaţa sexuală. După un an, în 2000, Ramona, copila de 14 ani a dat naştere unui copil. Cornelia Iordache, mama celor două surori combinate cu Vasile, a solicitat un test ADN pentru a afla cine este tatăl pruncului. Proba a arătat că Vasile este tatăl. „Eu o să mă duc la Mina Minovici să fac AND-ul, îs convins că nu-i copilul meu”, se încăpăţânează şi acum Lavric. De atunci relaţia cu soacra a ajuns să fie din ce în ce mai tensionată, Ramona era socotită oaia neagră a familiei, iar Nicoleta se simţea ca între ciocan şi nicovală.

 

A doua dispariţie

Pe 8 aprilie 2005 Vasile a luat-o pe Nicoleta să-i arate unde stă renegata familiei, Ramona. Aceasta locuia într-o garsonieră într-un bloc din zona Hipodrom, împreună cu băieţelul. „Am mers cu maşina şi am lăsat-o acolo, în faţa blocului. Nicoleta mi-a spus că aşa cum mi-am făcut viaţa şi m-am distrat cu Ramona, aşa o să şi-o facă şi ea. De atunci nu am mai văzut-o. Dar înainte de a pleca, a culcat băieţelul nostru şi după aia am văzut că i-a luat lănţişorul de la gât şi că mi-a luat şi aurul din casă”, spune bărbatul. A fost momentul celei de-a doua dispariţii. Practic, Nicoleta a dispărut la 10 ani după ce se evaporase sora sa, Iuliana.

 

„Mâncătorul de femei”, arestat la 9 ani de la prima dispariție

Alertă la Poliţie

În acel moment, în 2005, Cornelia Iordache, soacra, avea două fete dispărute, ambele care interacţionaseră cu Vasile. „Am aflat de dispariţie de la nepoţel. Imedia
t am mers la Poliţie şi am anunţat dispariţia fiicei mele, Nicoleta”, afirmă Cornelia Iordache. De atunci, Nicoleta nu a mai fost de găsit.

 

A treia dispariţie

La scurt timp de la disparaţia soţiei sale, Vasile a făcut un nou gest şocant. A adus-o în casa sa pe Ramona, sora dispărutei. Cu Ramona, bărbatul avea deja copilul. „O fată de-a mea mi-a zis s-o aduc, că nu ne descurcam singuri, fără o femeie în casă”, îşi explică gestul bărbatul. „Trei luni de zile au ţinut-o numai cu băutură şi distracţie. După trei luni de zile, Ramona a dispărut şi ea”, mărturiseşte Cornelia Iordache.

Soacra crede că Vasile e implicat şi în această dispariţie petrecută tot în 2005.     

 

Trimis în judecată

Era cea de a treia şi ultima dispariţie. De doi ani, între Vasile Lavric şi soacra sa Cornelia Iordache e conflict aprins. Pe fir au intrat şi criminaliştii suceveni.

„Am fost la detectorul de minciuni şi am ieşit bine”, se apără Lavric. „L-a picat cu brio”, spune comisarul Emanuel Bordeanu, de la Serviciul de Investigaţii Criminale al IPJ Suceava. Ofiţerul susţine că în acest caz încâlcit se fac încă cercetări.

Soacra a decis să se implice personal în investigaţie. Primul pas l-a făcut la scurt timp de la dispariţia ultimei fiice. A cerut testul ADN în cazul copilului Ramonei. Aşa a aflat cu certitudine că Vasile e tatăl. Femeia a cerut deschiderea unui dosar pe numele lui Vasile sub învinuirea că acesta a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi l-au trimis în judecată pentru infracţiunea de întreţinere de relaţii sexuale cu o minoră. Procesul e pe rol. Dacă va fi găsit vinovat, Vasile Lavric riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani.

 

Fără răspuns

Mai mult, la începutul acestui an, Cornelia Iordache a sperat să se lămurească definitiv, apelând la emisiunea tv „9595” a doctorului Cristian Andrei. Cazul lor a fost dezbătut în două ediţii. Fără nici un rezultat palpabil.

De doi ani, nimeni nu le-a mai văzut pe cele două femei, iar Iuliana, cea dispărută acum 10 ani, nici nu mai este luată în considerare. Ce s-a întâmplat cu cele trei femei, surori? Este implicat Vasile Lavric în dispariţia lor? La aceste întrebări nu pot răspunde deocamdată nici anchetatorii suceveni.            

 

Femeile lui Vasile

 

1) Nicoleta, prima soţie. Au făcut două fete care au acum 30 şi 31 de ani, căsătorite, la casa lor. Femeia a murit într-un accident de maşină, la câţiva ani după divorţ.

 

2) Cristina, a doua soţie. Au făcut o fată şi un băiat care au acum 17 şi 18 ani. A murit în 1993, la 21 de ani, în urma unui infarct. (foto a doua sotie2.jpg)

 

3) Nicoleta, a treia soţie. Au împreună un băieţel de 9 ani. A fost dată dispărută pe 9 aprilie 2005, când avea 31 de ani (nicoleta si baietelul ei.jpg)

 

4) Ramona, amantă şi cumnată. Au împreună un băieţel de 7 ani. A fost dată dispărută în iunie 2005, când avea 18 ani. (Iordache Ramona Narcisa.jpg)

 

5) Iuliana, cumnată. Mama sa spune că a dispărut din curtea casei în 1995, când fata avea 16 ani. Cornelia Iordache mai spune că ultima oară şi-a văzut fiica când urca în maşina ginerelui său, Vasile Lavric.

 

6) Cornelia, soacra. Femeia îl acuză pe Vasile Lavric de dispariţia celor trei fete ale sale, Iuliana, Ramona şi Nicoleta

7) Liliana, fiică din a doua căsătorie. Se spune că fetiţa ei, care are un an şi şapte luni, ar fi conceput-o cu propriul tată. Atât Liliana, cât şi Vasile Lavric neagă aceste acuzaţii 

 

Adevăr sau minciună?

– Vasile Lavric susţine că a întreţinut raporturi sexuale şi cu soacra sa. „La moartea Cristinei (a doua soţie a lui Vasile – n.r.), soacra mea m-a ajutat la înmormântare. După câteva zile, Cornelia mi-a cerut cheia de la casa mea ca să se culce cu un cumătru. Am intrat în casă cu soacră-mea şi mi-a cerut să întreţin relaţii sexuale cu ea. M-am culcat cu ea”, este declaraţia-şoc a lui Vasile Lavric. Femeia, Cornelia Iordache a negat, susţinând că sunt invenţii.

– O altă suspiciune care planează asupra lui Vasile e şi aceea că el ar fi întreţinut relaţii sexuale cu fiica sa Liliana care acum are 17 ani şi o fetiţă de un an şi şapte luni. „Chiar un procuror din Rădăuţi mi-a zis că eu aş fi tatăl copilului fiicei mele. Dar nu este adevărat”, a afirmat Vasile Lavric.

 

 

(Sursa: ieseanul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVrea să aprofundeze materia. Relu Fenechiu solicită magistraților regim de detenție mai blând pentru a-și continua studiile
Articolul următorHitler a aflat că Ponta s-a mutat într-un buncăr la Ministerul Apărării
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments