Milionarii de la Spitalul de Arși. Sute de mii de euro în conturi, zeci de mii, ascunși prin vile. Asta au găsit procurorii la medicii bucureșteni reținuți vineri

0
89

700.000 de euro au găsit procurorii în conturile unui singur medic de la Spitalul de Arşi, din cei 16 care sunt anchetaţi. Ca să nu fie prins de autorităţi, doctorul depunea la bancă, la interval de câteva zile, 14.900 de euro.Pe de altă parte, anchetatorii au descoperit că în fişele medicale erau trecute dignostice false – cum ar fi cancer la sân.
 

Medicul în casa căruia s-au găsit 700.000 de euro – o femeie – depunea câte 14.900 de euro la bancă, pentru a nu depăşi limita de 15.000 de euro de la care Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor ar fi urmat să se autosesizeze.

 

Banii erau livraţi direct într-un cont deschis special în acest sens.

 

Potrivit anchetatorilor, toţi medicii care au fost reţinuţi ieri aveau în casă sume foarte mari de bani. Pentru aceşti bani – care potrivit anchetatorilor ar fi reprezentat mită -, nu exista niciun act justificativ.

 

Medicii reuşeau să deconteze şi o parte din bani la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, întrucât operaţiile de implant de silicon erau trecute în dosar drept intervenţii pentru cancer la sân. Pentru un astfeld e dosar, Casa deconta până la 5.000 de lei.

 

De altfel, la percheziţiile făcute în casele medicilor au fost găsite sute de plicuri cu bani, sigilate, pe care erau înscrise mesaje de mulţumire din partea pacientelor.

 

Nouă medici de la Spitalul de Chirurgie Plastică şi Reparatorie din Bucureşti şi o asistentă, angajată a unei clinici private, au petrecut noaptea în arestul poliţiei.

 

Ei au fost reţinuţi de procurori pentru că ar fi folosit ilegal sălile de operaţii ale spitalului pentru intervenţii estetice plătite de vedete din show-biz. Anchetatorii spun că medicii luau bani şi de la pacienţi, şi de la stat, pentru că decontau intervenţiile.

 

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCum riscă morţii din Rediu să rămână în aer. Scandal macabru într-o comună din apropierea Iaşului: preotul vrea cimitir, primarul – cartier rezidenţial
Articolul următorPână și specialiștii au rămas uimiți! Incredibila vârstă a teiului sub care Eminescu poposea în dealul Copoului
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments