Minune de Paşte. Pompierii ieşeni au adus lumină în casa a patru fraţi orfani

0
89
Foto: newspascani.com

Foto: newspascani.com

Mobilizare la subunitatea de Pompieri Paşcani pentru ca patru copii orfani din comuna Ruginoasa să petreacă un Paşte fericit.

 

 

Angajaţii au pus mână de la mână şi au cumpărat produse alimentare, specifice acestei sărbători, dulciuri, sucuri şi le-au oferit şi bani. Aceştia au vrut să aducă un pic de bucurie pe chipul copiilor greu încercaţi de soartă. Andrei, Cătălin, Petrică şi Alexandra Mu­­rariu au rămas orfani de ambii părinţi.

 

Mama lor a murit în urmă cu 8 ani – la naşterea ultimului copil, iar tatăl s-a prăpădit acum un an, fiind găsit mort pe un câmp.

 

 Andrei, în vârstă de 16 ani, este cel mai mare dintre ei şi s-a lăsat de şcoală pentru a avea grijă de toţi. Ceilalţi fraţi merg în continuare la şcoală.

 

 Copiii s-au rugat de asistentul social din comună să nu-i despartă şi se cresc unul pe celălalt. În urmă cu câteva zile, mătuşa lor a fost numită tutorele lor legal, iar copii îşi vor putea primi alocaţiile de stat, de care nu au putut beneficia până acum. Au fost bucuroşi pentru ceea ce au primit, însă cel mai greu le este fără părinţi, pe care nimeni nu îi mai poate aduce înapoi.

 

 Echipajul Smurd din Paşcani a acordat ajutor medical unuia dintre copii, în urmă cu ceva timp, pe care l-au transportat la Spitalul Municipal. Au fost impresionaţi de soarta lor şi condiţiile de trai şi au decis să le ofere ajutor umanitar.

 

 

(Sursa: newspascani.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments