Olimpiada Națională de Chimie, Ediția a XLVIII-a – Iași, 6 – 13 aprilie 2014

0
102

Olimpiada Națională de Chimie este organizată în acest an la Iași în semn de prețuire și de recunoaștere a școlii ieșene de chimie: în ultimii 9 ani, rezultatele elevilor ieșeni au clasat județul pe primele locuri, iar în ultimii 5 ani județul Iași a ocupat de două ori locul I la nivel național.

 

Numărul participanților la competiție este impresionant: 380 de elevi din toată țara, 46 de profesori însoțitori, 54 de profesori membri în Comisia Centrală (10 profesori univesritari din București, Cluj, Iași, Timișoara și 44 de profesori cu rezultate deosebite din învățământul preuniversitar, din mai multe județe).

 

Festivitatea de deschidere are loc luni, 7 aprilie 2014, la ora 10.00, la Teatrul Național ”Vasile Alecsandri” Iași.

 

Proba teoretică a olimpiadei – spectaculoasă dar și foarte complexă – are loc la Colegiul Național ”Emil Racoviță” Iași, iar probele practice, care necesită numeroase substanțe chimice și mai ales echipament specific de laborator, au loc atât la Facultatea de Chimie din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” Iași, cât și la Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului Iași.

 

O altă etapă deosebit de importantă a olimpiadei constă în selecția lotului olimpic lărgit. Acesta este format din 20 de elevi ce vor urma un program intensiv de studiu. În urma unei noi selecții, după etapa de pregătire de la Universitatea București, vor fi cunoscuți reprezentanții României la competițiile internaționale.

 

Festivitatea de premiere are loc sâmbătă, 12 aprilie 2014, începând cu ora 16.30, la Complexul Palas, în sala Vivaldi.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentFOTO. Sabine Jemeljanova, cu sânii la vedere într-un nou pictorial
Articolul următorLIBERTATE, RESPONSABILITATE, RESPECT FAȚĂ DE LEGE – repere, principii și valori în promovarea unei culturi juridice a elevilor din Iași
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments