Proiect de 96 de milioane de lei derulat de Primăria Iași cu fonduri europene, blocat de mai bine de trei ani în instanță

0
62

Cel mai mare proiect pe fonduri europene derulat de Primăria Iaşi este blocat, de mai bine de trei ani, de contestataţii şi procese. Este vorba despre montarea unei instalaţii de desulfurare la CET Holboca, ce ar ajuta la producerea de energie mai curată, cu emisii reduse de bioxid de sulf și praf. Pentru această lucrare, Primăria va primi de la Uniunea Europeană 96 milioane de lei.

 

 

Proiectul stă însă blocat din luna decembrie 2010, atunci când autorităţile locale au scos, pentru prima dată, la licitaţie proiectarea și execuția lucrărilor. Până la finalul anului 2012, licitația a fost contestată de 7 ori, de una dintre cele două asocieri de firme care au depus oferte.

 

Dacă luna trecută, Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor dădea câștig de cauză Primăriei, acum contestatarul a deschis un proces pe fond, iar magistrații au admis plângerea și au anulat ultima decizie al CNSC. Termenul de judecată este pe 25 aprilie.

 

„Aşteptăm ca acest nou termen de judecată să repete, practic, deciziile luate anterior, astfel încât să putem trece la semnarea contractului în cel mai scurt timp posibil. În situaţiile de acest fel, bineînţeles că suntem într-o corespondenţă permanentă cu colegii noştri de la minister şi de la Autoritatea de Management astfel încât să nu punem în pericol finanţarea”, a declarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași.

 

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments