Proiect Youth in Work. Politicile locale de sprijinire a tinerilor pentru integrare pe piața muncii

0
82

Luni, 7 aprilie 2014, în cadrul proiectului Youth in Work, implementat de Centrul de Dezvoltare Socială cu parteneri din Italia, un grup de 18 tineri, dintre care patru din Italia vor face o vizită de schimb de experiență la Iași. Principalele destinații vor fi reprezentate de Fundația Alături de Voi (ADV) și Centrul de Promovare Turistică din cadrul CJ Iași. Focusul acțiunii va fi mai larg, incluzând și alte organizații locale care oferă proiecte adresate tinerilor.

 

Scopul este reprezentat de familiarizarea participanților cu politicile locale de sprijinire a tinerilor pentru integrare pe piața muncii. O parte a zilei va fi dedicată unei mese rotunde pe tema intregrării socio-profesionale a tinerilor, la care vor participa toți tinerii români implicați în proiect și reprezentanți ai tinerilor participanți din Italia. Seara va fi în întregime la dispoziția participanților. Grupul de tineri italieni va fi însoțit de un reprezentant INFOR și de un reprezentant al Primăriei San Secondo di Pinerolo, organizații partenere în proiect.

 

Tinerii vor fi avut posibilitatea de a se cunoaște bine înainte, deoarece vor participa în zilele de 5și 6 aprilie la o serie cuprinzătoare de activități de training.

 

Activitatea de schimb de experiență, la fel ca și sesiunile de training sunt parte a unui proiect derulat de Centrul de Dezvoltare Socială în parteneriat cu Fundația Academică “Petre Andrei”, INFOR Italia și cu Primăria Comunei San Secondo di Pinerolo (Torino), Italia. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin programul Tineret în Acțiune. Proiectul își propune să abordeze conceptul de democrație participativă printr-un program de implicare a tinerilor în dezbateri active cu privire la situația tineretului în general pe piața muncii la nivelul Uniunii Europene. Proiectul Youth in Work își propune să abordeze conceptul de democrație participativă printr-un program de implicare a tinerilor în dezbateri active cu privire la situația tineretului în general pe piața muncii la nivel UE. Proiectul Youth in Work își propune o abordare pas cu pas a acestui concept, pornind în primul rând de la facilitarea transferului de informații (prin înțelegerea politicilor existente în domeniu la nivel UE și la nivel național în cadrul trainingului, precum și prin transferul de informații și competențe în domeniul designului de proiecte, realizarea de proiecte fiind o activitate prin care tinerii se pot implica activ in implementarea de idei de dezvoltare), prin examinarea punerii in pratică a acestora (vizitele la instituțiile publice sau la alte organizații care se ocupă de problematica tinerilor pe piața muncii din Romania și Italia), prin dezbatere și dialog finalizate cu creionarea unor propuneri de intervenții de îmbunătățire a politicilor existente. Tinerii participanți în proiect vor experimenta astfel conceptele democrației participative și a cetățeniei active prin participarea la diverse activități prevăzute (training și masa rotunda cu dezbateri), prin vizitele care vor fi organizate la instituțiile locale/ONG-uri în ambele țări în care vor avea posibilitatea să se adreseze reprezentanților acestora, prin formularea de propuneri și de proiecte în domeniul îmbunătățirii situației tinerilor pe piața muncii. Astfel, demersul va face ca vocea tinerilor să fie auzită într-un context în care situația acestora în privința integrării pe piața muncii se deteriorează accentuat.

 

Pentru informații suplimentare puteți consulta pagina de internet a Centrului de Dezvoltare Socială, Secțiunea Proiecte – www.centruldezvoltaresociala.ro sau pagina de Facebook – https://www.facebook.com/CentrulDeDezvoltareSociala sau la numarul de telefon – 0744506013- Anca TOMPEA si [email protected]. .

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentLiderul clanului Corduneanu a primit permisiunea judecătorilor de a părăsi țara
Articolul următorRecomandarea SEDCOM LIBRIS: Între Capșa și Corso – Vlaicu Bârna, Editura POLIROM
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments