Un studiu interesant, realizat de cercetătorili de la Harvard, a desluşit un mister vechi de cand lumea! De ce plâng sugarii noaptea şi care este, de fapt, planul lor machiavelic?
David Haig, profesor la Harvard şi coordonatrul acestui studiu, îi dă de gol pe sugari şi spune că ei pot rezista şi o noapte întreagă fără lapte matern.
Şi totuşi, bebeluşii continuă să se trezească noaptea şi să plângă, cerând să fie alăptaţi, chiar şi după ce trec de vârsta la care nu mai trebuie să fie hrăniţi atât de frecvent.
„Scopul lor este să prelungească amenoreea de lactaţie la mame (lipsa menstruaţiei)”, spune profesorul Haig. În acest fel, sugarul amână data la care ar putea avea un frate, fapt care îi sporeşte şansele de supravieţuire.
Alăptarea frecventă, în special în timpul nopţii este asociată cu prelungirea perioadei de infertilitate la mame.
Aşadar, la mijloc nu este invide sau gelozie, ci lupta pentru o şansă la viaţă. La propria viaţă!
„Intervalele prea scurte între două naşteri sunt asociate cu o mortalitate crescută în rândul sugarilor, în special în medii cu resurse sărace şi predispuse la transmiterea de boli infecţioase. „Selecţia naturală a făcut ca bebeluşii ai căror mame au o perioadă de infertilitate mai mare după naştere să aibă mai multe şanse de supravieţuire”, mai spune studiul.
(Sursa: apropo.ro)