Şeful NASA: „Aceasta este singura cale prin care putem asigura supravieţuirea speciei umane”. Ce trebuie făcut

0
70

 

 

Şeful agenţiei spaţiale americane, Charles Bolden, afirmă că supravieţuirea omenirii depinde de o misiune a astronauţilor pe Marte.
 

Bolden a făcut acest anunţ cu ocazia summitului Humans 2 Mars organizat în cursul acestei săptămâni în Washington, DC.

„Dacă vrem ca specia noastră să supravieţuiască pe termen nelimitat, trebuie să devenim o specie multi-planetară. Trebuie să mergem pe Marte, iar Marte este piatra de temelie pentru a ajunge în alte sisteme solare”, a anunţat Bolden în cadrul summitului.

 

„Astăzi depindem de Terra. Suntem dependenţi de această planetă. Nu suntem încă o specie multi-planetară, or numai speciile multi-planetare supravieţuiesc pentru perioade lungi de timp”, a mai spus Bolden.

Şeful NASA a subliniat că există o serie de paşi ce trebuie îndepliniţi de oamenii de ştiinţă din domeniul explorării spaţiale înainte să încerce o asemenea misiune. Printre aceşti paşi se numără capturarea unui asteroid pe orbită până în 2015, cultivarea florei în spaţiu şi folosirea imprimantelor 3D pentru a tipări în spaţiu componente necesare pentru reparaţii. Aceste tehnologii reprezintă câţiva paşi ce trebuie îndepliniţi înainte ca oamenii să pornească spre Marte. 

 

 

 

Bolden a făcut o afirmaţie curajoasă în cadrul summitului: „Dacă bugetul NASA va fi sporit, vom putea ajunge pe Marte în deceniul 2030-2040”. Deşi o misiune spre Marte ar putea părea imposibilă, Bolden afirmă că „NASA a trimis oameni pe Lună stabilind un ţel care părea dincolo de limitele posibilului”.

„În acelaşi spirit, NASA consideră o misiune umană spre Marte elementul central al următorului salt uriaş către necunoscut”, concluzionează Bolden.

 

 

 

(Sursa: descopera.ro)

 

 

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPeste câteva zile, coada cometei Halley va „lovi” Pământul. Ce vom vedea pe cer
Articolul următorSecretul longevităţii asiaticilor. Ce trebuie să mâncaţi ca să trăiţi mai mult
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments