UE a publicat noile nume adăugate în lista neagră a sancțiunilor

0
70

 

UE a publicat astăzi lista celor 15 noi cetățeni ruși și ucraineni proruși care urmează să fie adăugați pe lista europeană cu sancţiuni, în contextul crizei ucrainene. Acestora le vor fi îngheţate activele și li se va interzice accesul pe teritoriul ţărilor membre ale UE.
 

Adăugarea acestor noi nume a fost decisă de către ambasadorii celor 28 de state membre UE, care s-au reunit ieri la Bruxelles din cauza absenţei unei „dezescaladări” a situaţiei din Ucraina. Noua listă include următoarele nume:

 

  1. Dmitri Nikolaevici KOZAK, născut la data de 7.11.1958 la Kirovohrad, RSS Ucraineană, viceprim-ministru, responsabil de supravegherea integrării Republicii Autonome Crimeea anexate în cadrul Federatiei Ruse.
  2. Oleg Evghenevici BELAVENȚEV, născut la data de 15.9.1949 la Moscova, reprezentant plenipotențiar al președintelui Federației Ruse în așa-numitul „district federal al Crimeei”, membru nepermanent al Consiliului de Securitate rus. Responsabil de punerea în aplicare a prerogativelor constituționale ale șefului de stat rus pe teritoriul Republicii Autonome Crimeea anexate.
  3. Oleg Genrikovici SAVELIEV, născut la data de 27.10.1965 la Leningrad, ministrul Afacerilor din Crimeea. Responsabil de integrarea Republicii Autonome Crimeea anexate în cadrul Federației Ruse.
  4. Serghei Ivanovici MENIAILO, născut la data de 22.8.1960 la Alagir, RSS Autonomă Osetia de Nord, RSFSR Guvernator interimar al orașului ucrainean anexat Sevastopol.
  5. Olga Feodorovna KOVATIDI, născută la data de 7.5.1962 la Simferopol, RSS Ucraineană, membru al Consiliului Federației Ruse din partea Republicii Autonome Crimeea anexate.
  6. Ludmila Ivanovna ȘVEȚOVA, născută la data de 24.9.1949 la Alma-Ata, URSS, vicepreședinte al Dumei de Stat, responsabilă de inițierea unei legislații în vederea integrării Republicii Autonome Crimeea anexate în cadrul Federației Ruse.
  7. Serghei Ivanovici NEVEROV, născut la data de 21.12.1961, la Taștagol, URSS – vicepreședinte al Dumei de Stat. Responsabil de inițierea unei legislații în vederea integrării Republicii Autonome Crimeea anexate în cadrul Federației Ruse.
  8. Igor Dmitrievici SERGUN, născut la data de 28.3.1957, director al GRU (Direcția principală de informați a armatei), adjunctul șefului Statului Major al forțelor armate ale Federației Ruse, general-locotenent. Responsabil de activitatea ofițerilor GRU în Ucraina de est.
  9. Valeri Vasilevici GERASIMOV, născut la data de 8.9.1955 la Kazan, Șeful Statului Major al forțelor armate ale Federației Ruse, prim adjunct al ministrului Apărării al Federatiei Ruse, general al armatei. Responsabil de desfășurarea masivă de trupe ruse de-a lungul frontierei cu Ucraina și de absența dezamorsării situației.
  10. Gherman PROKOPIV, lider activ al „Gărzii Lugansk”. A luat parte la ocuparea cădirii biroului regional din Lugansk al Serviciului de Securitate, a înregistrat un mesaj video adresat președintelui Putin și Rusiei din clădirea ocupată. Întreține legături strânse cu „Armata din sud-est”.
  11. Valerii BOLOTOV, unul dintre liderii grupului separatist „Armata din sud-est” care a ocupat clădirea Serviciului de Securitate din regiunea Lugansk, ofițer în rezervă. Înainte de ocuparea clădirii, împreună cu alți complici, a deținut arme aparent furnizate ilegal din Rusia și de către grupuri infracționale locale.
  12. Andrei PURGHIN, șef al „Republicii Donețk”, participant activ și organizator al acțiunilor separatiste, coordonator al acțiunilor „turiștilor ruși” în Donețk. Cofondator al unei „inițiative civice a Donbas pentru Uniunea Eurasiatica”.
  13. Denis PUȘILIN, născut la Makiivka, unul dintre liderii Republicii Populare Donețk. A participat la capturarea și ocuparea administrației regionale. Purtător de cuvânt activ al separatiștilor.
  14. Țîplakov Serghei GENADIEVICI, unul dintre liderii organizaței radicale din punct de vedere ideologic ”Militia populara din Donbas.” A luat parte în mod activ la ocuparea unui număr de clădiri publice în regiunea Donețk.
  15. Igor STRELKOV, identificat ca membru al personalului Direcției principale de informații a Statului Major al forțelor armate ale Federației Ruse (GRU). A fost implicat în incidentele de la Slaviansk. Este unul dintre asistenții lui Serghei Aksionov în materie de securitate, prim-ministru autoproclamat al Crimeei.

 

Aceşti reprezentanţi se adaugă listei celor 33 de ruşi şi ucrainieni proruşi vizaţi de blocarea averilor şi interdicţii de călătorie în UE, pentru că au contribuit la destabilizarea Ucrainei. Sancţiunile vor intra în vigoare astăzi după ce au fost publicate în Jurnalul Oficial al UE. Astfel, numărul total al celor incluşi pe lista neagră a UE a ajuns la 48 de persoane.

 

 

 

(Sursa: deschide.md)

 

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments