Victor Ponta a scurtat vizita în Republica Moldova. Lucrările de la gazoductul Iași-Ungheni nu au mai fost incluse în program

0
67

Vizita premierului Victor Ponta în Republica Moldova a durat mai puțin decât era programat. Cu toate că reprezentanții celor două Guverne aveau programat să stea aproximativ 50 de minute de vorbă cu localnicii din Sculeni, nu au mai făcut acest lucru și s-au îndreptat către Vama Sculeni unde au trecut în România doar cu pașaportul biometric pentru a marca momentul liberalizării vizelor pentru cetățenii moldoveni.

 

 

Premierul Victor Ponta, aflat la graniţa Sculeni pentru a marca eliminarea vizelor UE pentru moldoveni, şi-a amintit cum, la începutul anilor ‘90, când a mers în Republica Moldova cu echipa de baschet, a aşteptat la graniţă câte 12 ore la sosire şi la întoarcere, pentru a putea intra în statul vecin.

 

„Eu mi-am adus aminte de momentul în care prima dată când am fost în Republica Moldova, în 1991 sau 1992, cu echipa de baschet şi am stat vreo 12 ore aici, în acest punct de trecere a frontierei. La fel şi când ne-am întors de acolo, încă vreo 12 ore”, a relatat Ponta.

 

În program era prevăzută și o vizită la gazoductul Iași – Ungheni, însă aceasta nu a mai avut loc. Premierul doar va survola traseul gazoductului.

 

Victor Ponta a precizat că gazoductul va fi funcțional la sfărșitul lunii august și nu de luna aceasta, cum anunța anul trecut. Și asta pentru că, spune premierul, sunt ceva probleme cu presiunea care trebuie remediate. Însă premierul Victor Ponta nu consideră acest lucru o întârziere, ci o amânare, arată Digi 24.

 

Vicepremierul Liviu Dragnea, aflat alături de premierul Ponta la graniţa de la Sculeni, i-a recomandat acestuia să vorbească şi despre regularizarea Prutului, şeful Guvernului răspunzându-i însă, râzând, că trebuie să se limiteze strict la regularizare, deoarece nu se va mai urca în barcă cu el.

 

„Eu nu mă mai urc în barcă cu tine. Dacă vrei, regularizăm Prutul, dar atât !”, i-a spus Ponta.

 

Dragnea i-a replicat, spunându-i: „Cu mine în barcă este bine, cu altcineva nu e bine”.

 

Jurnaliştii care au surprins discuţia i-a întrebat dacă acel „altcineva” cu care nu este bine în barcă este ministrul Doina Pană, dar Ponta a râs şi a spus doar: „Nu fiţi răi, că trebuie să îi explic lui Iurie cum e cu…”.

 

Apoi, Ponta s-a întors către premierul moldovean, Iurie Leancă, şi i-a spus: „În România, nu e bine să te urci în bărci sau în vapoare, dar vapoare nu mai avem, iar bărcile le ia presa şi te critică”.

 

 

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentScoutIS 5- Cu balonul în jurul Iașului
Articolul următorStagii de practică plătite pentru studenții din Iași. Vezi la ce universitate se întâmplă acest lucru
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments