VIDEO. Atacul separatiștilor asupra militarilor ucrainieni din Mariupol s-a soldat cu cel puțin trei activiști proruși uciși

0
51
[iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/JFIM5KhbOl0?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Activişti proruşi din Ucraina au lansat, miercuri seara, un asalt asupra unei unităţi militare din oraşul ucrainean Mariupol, aceştia folosind arme automate şi cockteiluri Molotov, relatează agenţia UNIAN. După mai multe ore de confruntări forţele speciale ucrainene au reuşit să-i îndepărteze pe atacatori.

 

 

Forţele speciale „Alfa” din cadrul Serviciul de Securitate din Ucraina (SBU) au reuşit să oprească, în noaptea de miercuri spre joi, asaltul asupra unei unităţi militare din Mariupol. Câţiva dintre activiştii care au lansat asaltul au fost arestaţi de către forţele de ordine, au anunţat poliţia şi SBU.

 

Cel puţin trei separatişti proruşi au fost ucişi în confruntările de la Mariupol, în apropiere de Marea Azov, susţin autorităţile de la Kiev, citate de Sky News. Ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, a declarat într-un mesaj postat joi pe pagina sa de Facebook că trei separatişti proruşi au fost ucişi.

 

„Potrivit datelor preliminare, trei atacatori au fost ucişi, 13 răniţi şi 63 reţinuţi”, a precizat el. Avakov a declarat că separatiştii au aruncat cu cocteiluri Molotov şi alte dispozitive incendiare în timpul confruntărilor.

 

Grupările armate proruse din estul Ucrainei au ordinul de a „deschide focul pentru a ucide“

SBU a dat publicităţii o convorbire interceptată în care un presupus angajat al serviciului de spionaj rusesc dă ordine grupurilor din regiunea Doneţk. Astfel, conducătorul unui grup de sabotori, cu numele de cod „Strelok“, care se află în oraşul Slaviansk din regiunea Doneţk, dă indicaţii subordonaţilor, cerând să blocheze o unitate militară şi să-i convingă pe soldaţii ucraineni să trădeze. În cazul în care vor refuza, „Strelok“ autorizează deschiderea focului. Moscova le cere separatiştilor din Ucraina să ucidă între 100 şi 200 de civili, pentru a putea interveni militar în Ucraina. Potrivit înregistrării, în cazul în care vor exista victime, trupele ruse vor interveni în Ucraina în jumătate de oră.

 

 

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments