VIDEO. CONFIRMAT: Moscova nu retrage Armata a 14-a din Transnistria

0
108

 

 

Rusia nu intenţionează să-şi retragă militarii din regiunea separatistă, a declarat astăzi reprezentantul Kremlinului la negocierile în problema reglementării transnistrene, ambasadorul rus cu misiuni speciale Serghei Gubarev. Declaraţiile au fost făcute cu ocazia aniversării a 20 de ani de la începutul tratativelor, informează Itar Tass, citat de deschide.md.
 

Ambasadorul rus a respins şi propunerea de demilitarizare a acestei misiunii, prin transformarea ei într-un garant al păcii, idee pe care o atribuie Occidentului: „Deocamdata, părţile nu au ajuns la nicio înţelegere politică. Tocmai de asta, mandatul operaţiunii de menţinere a păcii nu este nici pe departe epuizat. Noi suntem gata să începem reformatarea misiunii, dar numai după ce va fi semnat un acord între Chişinău şi Tiraspol”, a declarat Gubarev.

El a mai adăugat că misiunea de pacificare nu este o componentă a negocierilor în formatul 5+2, deoarece nu figurează în competenţele mandatului Consiliului politic permanent pentru reglementarea conflictului transnistrean, adoptat acum doi ani la Viena.

 


Sursa video: Digi24.ro

 

 

 

(Sursa: deschide.md)

 

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments