Zi de foc pe "frontul de Est" al Ucrainei. Militanţii proruşi se retrag încet-încet din instituţiile ocupate

0
62
Foto: Reuters

Foto: Reuters

Lupte grele se dau în estul Ucrainei. Militarii ucraineni au luat cu asalt aerodromul militar din Kramotorsk ocupat anterior de separatiştii ruşi. Cerul este survolat de avioane de luptă. S-au înregistrat deja morţi şi răniţi. În asaltul aerodromului a fost implicat departamentul special al Ministerului de Interne „Omega“.

 

 

Statele Unite şi UE analizează posibilitatea unor noi sancţiuni contra Rusiei. Statele Unite discută cu aliaţii europeni despre „noi etape” în aplicarea de sancţiuni contra Rusiei, în contextul acţiunilor separatiste din estul Ucrainei, anunţă Departamentul de Stat american, citat de AFP.

„Am sfătuit autorităţile ucrainene să fie reţinute. Sfătuim Guvernul de la Kiev să avanseze treptat, responsabil, cu toate măsurile de precauţie”, a afirmat secretarul de presă al Casei Albe.

Secretarul de Stat american, John Kerry, a discutat marţi, prin telefon, cu şefii diplomaţiilor din Franţa, Germania şi Marea Britanie. Noile sancţiuni ar urma să fie decise abia după reuniunea programată joi la Geneva, între reprezentanţii Statelor Unite, Uniunii Europene, Ucrainei şi Rusiei, a precizat Jennifer Psaki, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

„Rusia aşteaptă o condamnare clară, din partea Naţiunilor Unite şi a comunităţii internaţionale, a acţiunilor din estul Ucrainei”, a declarat Putin.

 

Aceste operaţiuni sunt „neconstituţionale” şi contribuie la agravarea crizei, a subliniat preşedintele rus.

 

 

Secretarul de presă al Casei Albe a anunţat că „SUA nu iau în calcul furnizarea de asistenţă letală forţelor ucrainene”.

Agenţia Interfax din Ucraina a raportat că preşedintele intermar Turcinov a anunţat eliberarea cu „succes“ flotilei aviatice din Kramatorsk, de către trupele ucrainene.

 

Conform AP, „Primarul din Kramatorsk a declarat că trupele ucrainene au reluat controlul aeroportului militar şi blochează intrarea“.

 

Eliberarea forţelor aeriene face parte din operaţiunea antiteroristă demarată de Ministerul Apărării din Ucraina, care are loc în acest moment în oraşele din estul ţării unde se derulează mişcări separatiste susţinute de pro-ruşi.

 

Rossia 24 a raportat că patru terorişti sponsorizaţi de ruşi au fost ucişi în timpul operaţiunii.

 

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentUMF Iaşi iese la atac. "Taxa pe student străin" impusă de Guvern va fi lămurită de judecătorii instanţei de contencios administrativ
Articolul următorTRAGIC: 2.500 de oameni concediați la CFR Marfă. Sindicatul sare în capul lui Anchidin: "Dă-ți afară cumnatul!"
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments