A început să vorbească limbi străine după ce polițiștii i-au ridicat carnetul. Ca să se lecuiască, procurorii l-au trimis în judecată

0
109
Foto: Facebook

Foto: Facebook

Unul dintre cei mai incorigibili şoferi din Iaşi, Tudor Toma, prins de trei ori conducând fără permis, a fost trimis în judecată miercuri, 21 mai, de procurorii ieşeni. Anchetatorii spun că, înainte de a fi descoperit la volan fără permis, Toma a fost identificat conducând în stare de ebrietate. A refuzat să i se recolteze probe biologice, spunând că e cetăţean canadian şi vorbeşte engleză şi franceză.

 

 

Omul de afaceri din Iaşi care i-a adus la disperare pe poliţiştii de la Biroul Rutier a fost trimis ieri în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. Tudor Toma este acuzat de refuz de recoltare a probelor biologice şi conducere pe drumurile publice în stare de ebrietate. În rechizitoriul întocmit pe numele lui Toma se regăsesc informaţii şi despre primul contact al afaceristului cu poliţiştii rutieri, cel care avea să-l lase fără permis.

 

Astfel, pe 27 iunie 2010, Toma era oprit de poliţişti pe bulevardul Socola în timp ce conducea un BMW X5. Deoarece părea a fi în stare de ebrietate, agenţii au decis să îl ducă la spital pentru a i se preleva probe biologice. Acolo, spun procurorii, Tudor Toma ar fi început să vorbească în limba engleză şi franceză, spunând că este cetăţean canadian şi că nu ştia normele legale din ţara noastră. La un moment dat, se arată în actul de acuzare, afaceristul a vorbit şi în română. După circul de la spital, Toma a continuat să ignore faptul că nu are permis, el fiind prins de încă trei ori conducând fără acest document. Ieşeanul a fost identificat ultima oară pe 17 aprilie, la ora 9.30, conducând un BMW X5 pe strada Fermei, arată Adevărul.

 

„De fiecare dată când inculpatul a fost depistat în flagrant, circulând pe drumurile publice, de către organele de poliţie, pe numele acestuia au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunilor la regimul circulaţiei rutiere, de fiecare dată, inculpatul fiind reţinut pentru 24 de ore. De remarcat că dispreţul pe care inculpatul îl manifestă faţă de dispoziţiile penale privind infracţiunile la regimul circulaţiei pe drumurile publice a fost remarcat şi în presa locală“, au spus procurorii. Toma a fost arestat pentru 30 de zile, în prezent, el fiind în arest la domiciliu.

 

 

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments