Ajutorul dat de Angelina Jolie sinistraţilor din Balcani

0
74

 

 

Serbia şi întreaga regiune a Balcanilor au fost afectate recent de ploi torenţiale, care au provocat inundaţii şi alunecări de teren, în urma cărora peste 50 de persoane şi-au pierdut viaţa şi mii de oameni au fost nevoiţi să se refugieze.
 

Angelina Jolie este în mod special legată de Bosnia, ţară în care a realizat filmul „In the Land of Blood and Honey”, debutul său în regia de lungmetraj, lansat în 2011. Astfel, vedeta de la Hollywood a donat 50.000 de dolari victimelor din Balcani.

Premiată cu Oscar şi desemnată actriţa cel mai bine plătită de la Hollywood în 2009, 2011 şi 2013, Angelina Jolie a fost şi ambasador al bunăvoinţei pentru Înaltul comisariat pentru refugiaţi din cadrul ONU.

 

În aprilie 2012, UNHCR a luat decizia de a-i acorda Angelinei Jolie titlul de trimis special, întrucât actriţa americană a dovedit în ultimul deceniu, de când a devenit ambasadoare a bunăvoinţei pentru UNHCR, un angajament excepţional faţă de cauza persoanelor refugiate. Angelina Jolie a donat în ultimii ani peste 5 milioane de dolari programelor iniţiate de ONU pentru ajutorarea persoanelor refugiate din lumea întreagă. Angelina Jolie, care a deţinut titlul de ambasadoare a bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (United Nations High Commissioner for Refugees/ UNHCR) din 2001 până în aprilie 2012, a vizitat în această perioadă peste 40 de tabere de refugiaţi pe plan mondial.

 

Angelina Jolie, care a câştigat premiul Oscar pentru rol secundar, în 2000, cu rolul din filmul „Tinereţe furată/ Girl, Interrupted”, a fost nominalizată pentru a doua oară la premiile Oscar în februarie 2009, pentru rolul din „Schimbul/ Changeling”, regizat de Clint Eastwood. Angelina Jolie a devenit celebră graţie rolului principal din franciza „Lara Croft” şi a jucat în multe producţii cu succes la public, precum „Domnul şi doamna Smith”, „Speranţa moare ultima/ A Mighty Heart”, „Gia”, „Dispari în 60 de secunde”, „Alexandru”, „Beowulf”, „Wanted” şi „Kung Fu Panda”.

 

 

 

 

(Sursa: gandul.info)

 

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentViolenţe la Slaviansk, în estul Ucrainei. Un jurnalist italian a fost ucis într-un atac cu obuze
Articolul următorDmitri Medvedev, într-o vizită neanunţată în Crimeea. Reacţia Kievului
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments