ApaVital "a înghiţit" serviciul de apă-canal din Paşcani. Consecinţe: preţul serviciilor va creşte, iar 100 de angajaţi nu ştiu dacă mai au locuri de muncă

0
229
Foto: newspascani.com

Foto: newspascani.com

Paşcaniul a devenit membru al Asociaţiei Regionale pentru Servicii de Canalizare Iaşi, iar de distribuţia apei şi serviciului de canalizare în Paşcani se va ocupa societatea ieşeană ApaVital. 

 

Consilierii locali au aprobat, în şedinţa ordinară de vineri, delegarea serviciului de apă-canal către operatorul ieşean, societatea păşcăneană Prest Serv Apa urmând să se ocupe în continuare doar de epurare, anunţă newspascani.com.

 

Din documentele aprobate de consilierii locali reiese că preţul apei şi serviciului de canalizare se va majora cu 1,3 lei, iar municipiului Paşcani îi rămâne în sarcină achitarea restului de împrumut contractat de la BEI pentru finanţarea investiţiilor în aducţiunea şi epurarea apei prin programul ISPA, adică aproximativ 4 milioane de lei.

 

ApaVital, prin directorul general Ioan Toma, a promis că în perioada următoare compania pe care o conduce va începe lucrările pentru reţelele de apă din cartierele Blăgeşti şi Gâşteşti, dar şi pentru reţelele care subtraversează străzile care vor fi modernizate în această vară. Toma a transmis consilierilor locali că finanţarea acestor lucrări va fi făcută din redevenţa datorată municipiului, adică aproximativ 100.000 de lei pe an.

 

O veste proastă au primit şi angajaţii TESA de la Prest Serv Apă care au aflat că nu vor fi preluaţi de operatorul ieşean, acesta angajându-se doar pentru personalul operativ. Astfel, această categorie va trebui să continuie la societatea păşcăneană viitorul lor fiind incert deoarece prin delegarea serviciului de apă-canal, Prest Serv Apa a rămas fără o parte importantă din obiectul muncii. Mai exact, aproximativ 100 de salariaţi vor trebui să supravieţuiască din veniturile staţiei de epurare.

 

Această schimbare majoră nu va duce implicit la înlăturarea pierderilor facturate păşcănenilor, directorul ApaVital, Ioan Toma, susţinând că aceste pierderi sunt şi în Iaşi, cuantumul maxim fiind de 20%.

 

 

(Sursa: newspascani.com)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCiocniri violente în Turcia. Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene
Articolul următorUn soldat american capturat în 2009 în Afganistan a fost eliberat
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments