Au crezut că e o creatură ciudată când au văzut-o prima dată. Acum, toată lumea se teme că va exploda.

0
81

 

 

Locuitorii oraşului canadian Trout River sunt îngrijoraţi că un cadavru al unei balene albastre eşuate acolo ar putea exploda din cauza gazelor acumulate în timpul descompunerii. În plus, carcasa animalului împrăştie o miasmă greu de suportat.
 

Leşul unei balene albastre aflate în putrefacţie, la ţărmul din apropierea oraşului Trout River, Canada, a stârnit îngrijorarea localnicilor. Concret, cadavrul emană un miros extrem de neplăcut şi, mai mult, ar putea să explodeze în orice clipă din cauza gazelor acumulate în interior în timpul procesului de descompunere, scrie The Guardian, citat de Gândul.

Cu toate acestea, specialiştii susţin că este foarte puţin probabil ca ipoteza oamenilor să se adeverească.

„La un moment dat, pielea animalului îşi va pierde din integritate, întrucât ţesuturile vor începe să cedeze”, a explicat Jack Lawson, cercetător în cadrul Canada’s Fisheries Department. „În cele din urmă gazul va fi eliminat. Se va dezumfla precum un balon”, a adăugat acesta.

Pe de altă parte, Lawson i-a sfătuit pe oameni să stea departe de cadavrul balenei, întrucât acesta ar putea fi purtătorul unor bacterii sau virusuri care pot provoca diverse probleme de sănătate.

 


 

Potrivit sursei citate, autorităţile au luat în considerare şi varianta scoaterii balenei din apă, consiliul local solicitând ajutorul unor pescari. Totuşi, în cele din urmă s-a ajuns la concluzia că o astfel de intervenţie ar trebui supravegheată de un expert. „Nimeni nu are pregătirea necesară pentru a îndepărta carcasa unei balene de asemenea dimensiuni”, a explicat un reprezentant al autorităţilor.

 

 

 

(Sursa: gandul.info)

 

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments