Avertismentul NATO pentru Vladimir Putin

0
58

 

 

Vizita preşedintelui rus Vladimir Putin în Crimeea este „nepotrivită”, a apreciat, vineri, la Tallinn, secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, relatează AFP, citat de gândul.
 

„Considerăm în continuare Crimeea drept teritoriu ucrainean şi, din informaţiile pe care le deţin, autorităţile ucrainene nu l-au invitat pe Putin să viziteze Crimeea, iar, din acest punct de vedere, vizita sa în Crimeea este nepotrivită”, a declarat Rasmussen.

„Considerăm anexarea Crimeei de către Rusia ilegală, ilegitimă şi nu o recunoaştem”, a reafirmat secretarul general al NATO

Preşedintele Vladimir Putin a sosit vineri după-amiază în Crimeea, pentru ceremoniile de Ziua Victoriei, în prima vizită în peninsula ucraineană anexată în martie de Rusia.

 

Pe de altă parte, secretarul general al NATO a reafirmat că nu există încă niciun un semn al retragerii forţelor ruse de la graniţele Ucrainei, anunţată miercuri de preşedintele rus Vladimir Putin.

„Nu există încă semne vizibile ale retragerii trupelor ruse de la graniţa Ucrainei. Au mai fost astfel de anunţuri, dar nu au fost urmate de retragerea trupelor ruse, astfel că suntem foarte prudenţi”, a subliniat el.

Preşedintele Vladimir Putin a asigurat miercuri că Rusia şi-a retras soldaţii de la graniţa cu Ucraina. NATO estima la sfârşitul lunii aprilie că aproximativ 400.000 de militari ruşi se află la frontiera ucraineană.

Secretarul general al NATO a încheiat vineri o vizită de două zile în Estonia, unde a condus Consiliul Atlanticului de Nord şi a vizitat Centrul de excelenţă eston pentru securitatea cibernetică.

Pe fondul crizei din Ucraina, NATO şi-a consolidat prezenţa militară în regiune, inclusiv prin trimiterea unor avioane şi nave suplimentare.

 

 

 

 

(Sursa: gandul.info)

 

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments