Băsescu: „Obiectivul meu până în noiembrie este ca Ponta să nu poată deveni președinte”

0
51

 

 

Șeful statului, Traian Băsescu, a declarat că obiectivul său este ca în luna noiembrie Victor Ponta să ajungă la un nivel la care să nu mai poată deveni președintele României. Potrivit președintelui, dacă actualul premier va ajunge la Cotroceni, țara s-ar scufunda în neîncredere, spune Evenimentul Zilei.
 

Întrebat ce ar trebui făcut pentru a se opri corupţia şi dezbinarea ţării, șeful statului a spus că are un obiectiv „clar” până la încheierea mandatului.

„Dacă aţi văzut ca răspuns la atacurile mizerabile pe care Ponta şi televiziunile lui le fac la adresa mea, a familiei mele, nu ezit să răspund. Obiectivul meu, chiar dacă această atitudine are pierderi electorale şi pentru mine, obiectivul meu este ca până în noiembrie, acest om să ajungă la un nivel la care să nu mai poată deveni preşedintele României”, a declarat Traian Băsescu.

 

Ulterior, șeful statului a spus că, dacă Victor Ponta, care protejează corupții din PSD, ar ajunge președinte, țara s-ar scufunda în neîncredere. 

”Victor Ponta nu trebuie să fie președintele României. Gândiți-vă că acest om care apără corupții din partidul lui și spunea ieri că va politiza înapoi DNA-ul ar ajunge președinte”, a spus șeful statului. ”România s-ar scufunda în neîncredere”, a adăugat Traian Băsescu.

Totodată, șeful statului a avertizat că nu o să tacă „nici pe tentativa premierului de a destructura instituţii care ţin de CSAT”.
 

„Nu o să tac”

„Deci, avem şi tentative din astea de lovituri date infrastructurilor de securitate naţională. Sigur că nu o să tac. Nu o să tac nici pe tentativa premierului de a destructura instituţii care ţin de CSAT, de siguranţa naţională, cum ar fi Ministerul Apărării, prin preluarea conducerii Direcţiei de Informaţii a Armatei, Poliţia trecută direct în subordinea lui, Serviciul DGIPI al Ministerului de Interne trecut în subordinea lui şi cu STS şi aşa mai departe. Sunt lucruri pe care eu, ca responsabil de securitate naţională, le văd. Sigur, trebuie să vină momentul când le pui capăt”, a spus Traian Băsescu.

 

Șeful statului a participat, astăzi, la dezbaterea „Statul de drept şi lupta împotriva corupţiei” organizată de Fundația „Mișcarea Populară” la Alba Iulia. Șeful statului a susținut că lipsa statului de drept şi corupţia reprezintă riscuri pentru securitatea naţională, el dând exemplul Ucrainei.

 

 

 

(Sursa: evz.ro)

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments