CUTREMUR LA VÂRFUL PNL. Klaus Iohannis și Crin Antonescu AU DEMISIONAT. „Îmi voi ţine cuvântul şi voi demisiona din fruntea PNL"

0
78

Crin Antonescu a declarat luni că, în calitate de preşedinte al PNL, îşi asumă rezultatul de 15% obţinut de partid la alegerile europarlamentare, pe care l-a calificat ca fiind „un eşec”. „Îmi voi ţine cuvântul şi voi demisiona din fruntea PNL”, a anunţat el pe Facebook. Klaus Johannis și-a anunțat și el demisia din fruntea PNL.

 

În cadrul ședinței Biroului Politic Național al PNL, programat pentru ora 14.00, principalul subiect al discuțiilor va fi legat de convocarea unui congres extraordinar al partidului, potrivit unor surse liberale.

 

„Am anunțat în această dimineață, într-o conferință de presă, că îmi voi ține cuvântul și voi demisiona din fruntea Partidului Național Liberal! Voi anunța acest lucru în ședința Biroului Politic Național voi anunța acest lucru colegilor mei și vom lua deciziile care se impun acolo!”, a scris Crin Antonescu pe contul său de Facebook.

 

„La un rezultat de 15%, PNL nu poate fi mulţumit, este sub aşteptări. Aşa cum am anunţat, neatingerea obiectivului stabilit e un eşec pe care, ca preşedinte, mi-l asum. Îmi voi ţine cuvântul în şedinţa Biroului Permanent de azi, voi anunţa acest lucru colegilor mei şi voi lua deciziile corecte ca şi până acum”, a declarat Crin Antonescu în conferința de presă susținută luni dimineață.

 

„Un preşedinte de partid nu îşi dă demisia în faţa presei”, a subliniat Antonescu. „Am asumat în mod explicit responsabilitatea pentru nişte rezultate, şi, aşa cum eu îmi asum eşecul acestui rezultat în raport cu obiectivul, cred că o vor face şi alţii”, a spus liderul PNL.

 

„Nu supun demisia mea la vot, e un act unilaterla de voinţă. Eu îmi ţin cuvântul, nu există niciun dubiu că obiectivul nu a fost atins. E o discuţie care trebuie purtată în partid”, a adăugat Antonescu.

 

„Nu se pune problema ca PNL să revină la guvernare cu PSD. Dreapta trebuie să îşi unească forţele. Pentru mine, urgenţa se formulează în sensul unui larg front anti – PSD în vederea alegerilor prezidenţiale”, a spus preşedintele PNL.

 

Președintele PNL, Crin Antonescu, a anunțat că, în ședința de luni a conducerii partidului, va propune ca europarlamentarii PNL să adere la grupul PPE din Parlamentul European.

 

Klaus Iohannis a anunțat că demisionează și el din funcția de conducere din Partidul Național Liberal.

„Având în vedere rezultatele obținute de PNL la scrutinul de ieri și mă refer mai mult la rezultatele din județ, dar și cele din țară, care sunt și ele slabe, vă anunț că mi-am dat demisia din calitatea de prim vicepreședinte și din calitatea de membru al biroului politic PNL”, a declarat Klaus Iohannis. Liderii liberali nu se așteptau la această decizie și speră ca acesta să se răzgândească, pentru că partidul ar putea trece în următoarea perioadă printre perioadă destul de delicată.

 

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments