FOTO. În Coreea de Sud, relaxarea vine pe bani, la închisoare

0
79

 

Când te gândeşti la un mod de a re relaxa, închisoarea este ultimul lucru la care te gândeşti. Nu acelaşi lucru putem spune despre sud coreenii stresaţi.
 

În Coreea de Sud, în Hongcheon, există un centru – închisoare unde localnicii merg pentru a mai reduce stresul. Ideea aparţine coreeanului Kweon Yong-seok, 47 de ani, de meserie avocat. Din experienţa lui de viaţă cu un job solicitant care îi aduce mult stres, Kweon s-a gândit că unul dintre cele mai sigure locuri în care ai putea scăpa de stres este după gratii.

inchisoare

 

 

A discutat cu directorului unei închisori că şi-ar dori să petreacă o săptămână după gratii, din motive terapeutice. Cum era de aşteptat, cererea bizară i-a fost respinsă.

Astfel, fostul avocat a decis să facă singur ceva în acest sens. O închisoare care să fie mai degrabă un centru spiritual de relaxare. A terminat construcţia anul trecut, în iunie, şi a plătit pentru ideea lui 19 milioane de dolari – bani din resurse proprii, dar şi donaţii din partea cunoştinţelor. Chiar el a mărturisit că nu a făcut clădirea pentru a avea un profit.

 

inchisoare

 

Cei care vin de bunăvoie la închisoare plătesc o taxă de 146 dolari pentru două nopţi de cazare. Li se recomandă să-şi închidă telefoanele mobile şi alte bunuri personale să fie predate la recepţie. Camera imită celula adevărată – are toaletă, chiuvetă şi o masă mică. Sunt serviţi cu mâncare printr-o fantă din uşă.

Între orele de odihnă, cei cazaţi pot participa la şedinţe de meditaţie, spiritualitate, totul pentru a reduce din stresul acumulat. O dată pe zi oaspeţilor li se permite verificarea telefoanelor, mailurilor, etc. Cei mai mulţi sunt dependenţi de ele, şi devin agitaţi dacă nu le verifică.

Cu toate acestea, mulţi dintre oaspeţi spun că la eliberarea lor din centrul închisoare se simt cu mult mai bine decât au intrat. Mai puţin stresaţi.

 

 

 

 

(Sursa: apropo.ro)

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentFOTO. "Cea mai mică bancnotă de hârtie din lume" e din România şi e în Cartea Recordurilor
Articolul următorFrancezii au comandat 2.000 de trenuri… prea late
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments