În zece ani, divizia de la Sibiu a companiei Continental a crescut de la 30 la 2.800 de angajaţi, dintre care 800 sunt ingineri.
Grupul german Continental, care după investiţii de 830 milioane de euro a ajuns să deţină în România şapte fabrici de componente auto şi trei centre de dezvoltare cu un total de circa 13.000 de angajaţi, a majorat numărul salariaţilor care vor fi recrutaţi anul acesta de la 1.000 la 1.500, iar aproximativ jumătate dintre aceştia vor merge către noul centru de cercetare şi dezvoltare al companiei de la Sibiu, scrie Ziarul Financiar.
„Continental Sibiu va fi cel mai mare angajator din regiune. La nivel de Sibiu vom ajunge în perioada următoare la peste 4.000 de angajaţi faţă de 2.800 în prezent. Dintre aceştia 1.500 vor fi ingineri, inclusiv cei 800 deja existenţi“, a spus Lăcrămioara Dărăban, manager resurse umane în cadrul Continental Automotive Systems Sibiu.
În zece ani, divizia de la Sibiu a companiei a crescut de la 30 la 2.800 de angajaţi, dintre care 800 sunt ingineri. În acest interval, în zona industrială vest din Sibiu au fost construite patru module de producţie şi un centru de cercetare şi dezvoltare (R&D). Planurile de dezvoltare includ un al cincilea modul care extinde activitatea de R&D şi va include o nouă echipă de producţie pentru Sistemele Avansate de Asistenţă la Condus, care îşi va începe activitatea anul viitor. Continental a început în martie, la Sibiu, construirea unei clădiri cu o suprafaţă de 7.000 mp în care va fi amenajat noul centru R&D.
Proiectul sistemelor de asistenţă a fost demarat încă din 2012 în cadrul centrului R&D din Timişoara. „Cel mai mare procent din oamenii recrutaţi este reprezentat de oamenii pe care noi îi formăm în colaborare cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Continental creşte pe baza universităţilor şi a generaţiilor pe care le formează şi mai puţin afectând alte companii din zonă. Jumătate din angajaţi vin din Sibiu şi restul din alte oraşe. Pe de altă parte, majoritatea sunt veniţi deja la studii în Sibiu şi rămân aici. Mai avem mulţi angajaţi veniţi de la universitatea din Iaşi, dar şi din Cluj-Napoca“, a spus Lăcrămioara Dărăban.
(Sursa: zf.ro)