„Long time no see!“ Întâlnire între Joe Biden și Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni

0
86

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, se află miercuri, în a doua sa zi de vizită în România, la Palatului Cotroceni pentru a se întâlni cu preşedintele Traian Băsescu.

 

 

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden a fost primit, la ora 08.44 de preşedintele Traian Băsescu la Palatul Cotroceni. Cei doi lideri s-au îmbrăţişat amical. „Long time no see“, i-a spus şeful statului. Apoi, cei doi lideri politici, Traian Băsescu şi Joe Biden, au dat mâna în faţa jurnaliştilor şi au făcut fotografia oficială.

 

Cei doi vor avea convorbiri tete-a-tete, urmate de discuţii în plenul delegaţiilor oficiale. Din delegaţia României mai fac parte miniştrii Titus Corlăţean şi Mircea Duşa şi secretarul de stat Bogdan Aurescu.

 

În jurul orei 10.45, preşedintele Băsescu şi vicepreşedintele Biden au programată o declaraţie de presă comună, în grădina Palatului Cotroceni.

 

În jurul orei 11.00 este anunţată şi declaraţie comună a celor doi oficiali. De asemenea, Joseph Biden, tot de la Palatul Cotroceni, va susţine o alocuţiune.

 

Biden va avea, miercuri, o întrevedere şi cu prim-ministrul Victor Ponta. Oficialul american este aşteptat la Palatul Victoria la ora 11.25. Premierul Victor Ponta a declarat că va ridica în discuţia cu vicepreşedintele american Joe Biden şi problema eliminării vizelor pentru românii care vor să călătorească în SUA, arătând că aceste presiuni constante şi o atitudine demnă şi fermă vor ajuta la obţinerea unei decizii favorabile.

 

Vicepreşedintele american Joe Biden a aterizat marţi pe Aeroportul Otopeni la bordul Air Force Two pentru o vizită oficială de două zile. Biden a susţinut un discurs la baza 90 de la Otopeni, în care a mulţumit soldaţilor români pentru curajul dovedit în teatre de război NATO şi a reasigurat România de sprijinul total al aliaţilor, în contextul tensiunilor din Ucraina. Vicepreşedintele SUA şi soţia sa au fost întâmpinaţi la Aeroportul Otopeni, la scara avionului, de către ministrul de Externe, Titus Corlăţean şi de însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA, Duane Butcher.Oficialul SUA a primit salutul Gărzii de Onoare. Ministrul Corlăţean i-a oferit soţiei vicepreşedintelui american un buchet de flori. El a ajuns la Bucureşti la invitaţia preşedintelui României, Traian Băsescu, într-un context regional extrem de tensionat, cauzat de criza din Ucraina.

 

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments