Monarhiștii ieșeni organizează ample manifestări pe 10 mai, de Ziua Regalității

0
147

Membrii organizaţiilor „Mişcarea pentru Regatul României – Iaşi” şi „Amicii Regelui Mihai – Iaşi” anunţă simpatizanţii monarhiei din capitala Moldovei programul pregătit pentru ziua de 10 mai.

 

 

Cele două organizaţii organizează o slujbă religioasă de pomenire a regelui Carol I şi a eroilor căzuţi în Războiul de Independenţă din 1877-1878.

 

Serviciul religios are loc la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, cu binecuvântarea Mitropolitului Teofan, pe data de 10 mai, începând cu ora 10.30.

 

Slujba va fi ţinută de părintele Prof. Dr. Ion Vicovan – Decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloaie” din Iaşi la Mitropolie.

 

Ulterior va vorbi istoricul Prof. Dr. Mihai Dorin de la Universitatea “Gh. Asachi“, iar corul „Crizantema” va intona câteva cântece patriotice.

 

„În spiritul tradiţiei sale de peste 22 ani (de la constituire), Mişcarea pentru Regatul României – Iaşi încearcă să-şi facă datoria de a onora zilele importante legate de personalitatea M. S. Regelui Mihai şi de istoria Regatului României”, spune Conf. Dr. Alexandru Cărăuşu, preşedintele Mişcării pentru Regatul României Iaşi.

 

Data de 10 mai este considerată de monarhişti „adevărata zi a Independenţei României”. Pe 10 mai 1881, Carol I de Hohenzollern–Sigmaringen a fost încoronat Rege al României. Carol I a domnit în intervalul 1881–1914, după ce anterior fusese Principe al României (1866-1881).

 

 

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCunoscut medic ieșean, cercetat de procurori pentru că nu poate justifica 1,6 milioane de lei din averea declarată
Articolul următorVIDEO. Rusia a lăsat cu gura căscată Occidentul. Paradă militară impresionantă, la Moscova
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments