O afaceristă din Iași, în Topul Forbes al celor mai influente femei din România. Vezi cine e ea și ce loc ocupă

0
104

Editorii specifică faptul că au lansat Topul 50 al celor mai influente femei din România pentru a „celebra acele doamne care contează în societatea românească nu doar prin puterea financiară,  ci şi prin cea de a influenţa lucrurile în bine”.

 

 

Topul a plecat de la o bază de aproximativ 400 de candidate din România, din cele mai diverse domenii – atât din mediul antreprenorial, cât şi din cel corporatist, guvernamental, ONG, artistic sau sportiv. Naţionalitatea română a fost primul criteriu eliminator. Lista a fost apoi restrânsă în funcţie de trei criterii: puterea financiară, acoperirea în toate tipurile de media şi influenţa. Acest concept se referă la zonele în care deciziile acestor doamne au consecinţe, fie că este vorba de activitatea lor zilnică, fie de organizaţii în care activează cu regularitate, arată editorii Forbes România.

 

Antreprenoarea Doina Cepalis, locul 32 în Top 50, și-a făcut intrarea în business în 1994 când a preluat conducerea lanțului de retail Moldova SA. În 2000, a achiziţionat compania Integrata Paşcani, specializată în produse de in şi cânepă, iar în 2007 a înfiinţat compania Te-Rox Prod, producător de accesorii de scaune auto pentru copii şi care este, în prezent, lider de piaţă pe nişa în care activează.

 

Întreaga producţie este destinată exportului, iar scaunele și accesoriile realizate de Te-Rox ajung în peste 60 de ţări. Printre partenerii companiei se numără Disney, Ferrari, Chicco, Prenatal, Fischer Price, Tex şi livrează pentru principalele lanţuri de magazine din Europa, precum Carrefour, Kaufland, Lidl, Hartford sau Argos. Acest an a adus companiei câteva contracte noi cu importanți clienți din China și oportunități de extindere pe noi piețe, precum Brazilia.

 

 

(Sursa: forbes.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCiudățenii locale. Cea mai oropsită fântână arteziană din Iași. Toată lumea își bate joc de ea!
Articolul următorCunoaște-ți originea! „FABULOASA ISTORIE STRĂVECHE DIN CARPAȚI", un film despre primii europeni, pe pământ românesc
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments