PE SURSE, exit poll-urile arată dezastru pe partea Dreaptă: PSD – 42%, PNL-14,2%, PDL – 12%, PMP – 6%. Se aşteaptă rezultatele oficiale

0
81

Pe reţele de socializare au început să circule rezultate parţiale la alegerile europarlamentare realizate de diferite instituţii de sondare a opiniei publice. Datele sunt cele culese până la orele amiezii când, este adevărat, tinerii încă nu şi-au făcut simţită prezenţa la vot.

 

 

Mircea Marian, jurnalist EVZ spune pe pagina sa de Facebook:

 

 

„Acum sunt orele critice. Mai au de votat minim 50%, chiar 60-65% din oamenii care vor fi votat până la sfârşitul zilei.

1. Vom vedea dacă se confirmă în continuare teoriile mai vechi privind electoratul urban non-PSD care votează târziu (şi vom vedea cât din el de fapt e PNL-ist).

2. Vom vedea câte din „gloanţele” organizaţiilor din rural ale tuturor partidelor au fost deja „trase”. Reamintesc că la parlamentarele din 2012 prezenţa din urban o depăşea pe cea din rural dimineaţa şi la prânz, dar după ora 18…

3. PNL şi PDL dau, separat, un test important *acum*.

 

 

Întrebarea pe care mi-o pun, şi nu este retorică, este dacă liderii opoziţiei de dreapta vor schimba jocul după aceste alegeri sau vor îngroşa obrazul, vor arunca vina de la unii la alţii şi o vor ţine ca până acum.

 

Despre asta vorbesc când mă întreb dacă liderii opoziţiei de dreapta vor fi capabili să schimbe jocul după alegeri, eventual să facă un pas înapoi câţiva din ei. Adică toţi.

Alin Bogdan, consultant politic:

Noutăți de orele 15,00:

PSD – 42,5
PNL – 14,5
PDL- 11,5
UDMR – 7
PMP – 6
Mircea Diaconu – 5,5

La 12.00 lucrurile stăteau cam aşa:

PSD – 44
PNL – 12
PDL- 10
PMP- 6
Diaconu – 5

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments