Relu Fenechiu nu i-a înduplecat pe judecători. Îşi va petrece cei cinci ani de închisoare în regim închis

0
85

Fostul ministru al Transporturilor nu a avut câştig de cauză în procesul în care a contestat decizia de stabilire a regimului de executare. Magistraţii Judecătoriei Iaşi au respins joi, solicitarea fostului lider PNL Iaşi, Fenechiu urmând astfel să execute cei cinci ani de închisoare în regim închis. Decizia Judecătoriei este definitivă.

 

 

O soluţie similară a fost luată la mijlocul lunii trecute şi în cazul fratelui lui Fenechiu, Lucian, condamnat şi el la cinci ani de închisoare şi coleg de celulă cu politicianul ieşean.

 

În acţiunea depusă în instanţă, Relu Fenechiu a prezentat o serie de motive pentru care, din punctul său de vedere, ar trebui încadrat la regim de executare semi-deschis. Fostul ministru al transporturilor preciza că a avut, în perioada de când a fost încarcerat, un comportament “exemplar” şi că nu prezintă “niciun risc” pentru celelalte persoane încarcerate în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi, aminteşte Ziarul de Iaşi.

 

De asemenea, Relu Fenechiu mai invocă vârsta şi starea de sănătate ca motive pentru schimbarea regimului, precizând şi că este o persoană cu “o carieră bine definită”.

 

“În cazul meu puteţi constata că se conturează un portret al unui om care, prin maniera de asumare a regulilor de detenţie, începând chiar din prima lună de detenţie, prin nivelul de educaţie, calităţile intelectuale pe care le am, prezintă o capacitate, disponibilitate şi voinţă pentru reeducare şi reintegrare socială. În plus, datorită pregătirii mele profesionale şi a studiilor superioare pe care le-am absolvit, prezint abilităţi care mă recomandă pentru includerea în programe educaţionale, de asistenţă psihologică şi asistenţă socială care pot fi desfăşurate într-un regim semi-deschis”, menţiona Fenechiu.

 

Fostul lider liberal mai preciza că are “disponibilitate de a presta muncă” sau de a participa la activităţi de asistenţă socială, moral-religioasă, instruire şcolară şi de formare profesională.

 

Atât Relu Fenechiu cât şi fratele său, Lucian, pot fi propuşi pentru eliberare condiţionată pe 30 mai 2017. Cei doi au fost condamnaţi la câte cinci ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul “Transformatorul”. Alături de fraţii Fenechiu, în acelaşi dosar au mai fost condamnaţi omul de afaceri Bogdan Damian, apropiat de-al lui Fenechiu, Ioan Turbatu, Ion Marghidan şi Petru Andronache, foşti şefi ai SISEE Moldova.

 

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments