Republica Moldova, acuzată de violarea teritoriului Rusiei

0
77

 

 

„Chişinăul a confiscat o  parte din cutiile cu semnături, dar peste un timp vor vedea şi surpriza”, a comentat ironic confiscarea semnănturilor de Chişinău, unul dintre oficialii ruşi fără să-şi dezvăluie identitatea, citat de politline.ru. Înaltul oficial de la Moscova a refuzat să spună ce are în vedere prin „surpriza”, pe care o va vedea Moldova.
 

Oficialul spune că autorităţile moldoveneşti au încălcat legile internaţionale închipuite şi neînchipuite după ce au urcat la bordul avionului rusesc. Este vorba de intrarea pe teritoriul Rusiei de unde au ridicat mai multe cutii cu semnăturile transnistrenilor, care vor alipirea la Rusia.

„Practic, Republica Moldova a pătruns pe teritoriul Federaţiei Ruse. Dacă era un avion militar sau o unitate militară. Acest lucru poate provoca un scandal internaţional în condiţiile în care autorităţile de la Chişinău a percheziţionat avionul fără vreun ordin emis în prealabil”, a explicat pentru polit.ru avocatul francez Alex Eidman.

 

Publicaţia mai scrie că asemenea incidente sun specifice americanilor, care de altfel anterior au percheziţionat avionul preşedintelui Boloviei, Evo Morales, iar la nivel internaţional a izbucnit un mare scandal.

 

Deputatul rus, Serghei Jigariov s-a arătat nemulţumit că serviciile secrete moldoveneşti au confiscat cutiile cu semnături conținând “liste cu semnături pentru recunoașterea Transnistriei”.

„Poliţia moldovenească, care confiscat cutiile cu semnături a încălcat toate legile posibile şi imposibile”, a declarat pentru ria.ru, Serghei Jigariov, deputat în Duma de Stat a Rusiei.

Acesta a subliniat că de la bordul aeronavei guvernamentale ruseşti au fost ridicate patru cutii cu semnăturile transnistrenilor, care au spus că vor să se alipească la Rusia. „Delegaţia rusească a lăsat cutiile cu semnături la bordul aeronavei de la Chişinău având încrederea că ele vor fi în siguranţă”, a subliniat Jigariov.

 

Ieri, Ministerul de Externe de le Chişinău a difuzat un comunicat de presă în care spune că materialele au fost reținute de organele competente ale Republicii Moldova pentru a analiza legalitatea acestora în conformitate cu legislația RM în vigoare.

 

 

 

(Sursa: deschide.md)

 

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments