Scandalul teilor. Primarul Iașului promite o „curățenie de primăvară” printre directorii din administrația locală. Primi vizată: Luminița Sălceanu, șefa de la Spații Verzi

0
122

Primarul municipiului Iași s-a arătat, marți, nemulțumit de activitatea unor directori din administrația locală și de modul în care aceștia înțeleg să comunice cu publicul. În plus, edilul-șef este contrariat de unele decizii „sensibile” luate de aceștia fără a-i fi aduse la cunoștință.

 

El a povestit cum în cursul dimineţii a avut o şedinţă de trei ore cu toţi directorii din Primărie, şedinţă în cadrul căreia i-a ameninţat pe aceştia că-şi vor pierde funcţiile dacă se vor găsi nereguli în activitatea lor.

Au fost vizaţi în principal cinci directori. Tudor Tudose, directorul Termoservice, care a primit un avertisment din cauza problemelor apărute în cadrul asociaţiilor de proprietari pe care le gestionează, în principal pentru listele de plată încărcate. Avertisment a primit şi directorul Serviciului Asociaţiei de Proprietari, Ioan Ciobanu, din aceleaşi motive, arată Ziarul de Iași.

 

Cele mai mari probleme s-au ridicat la Societatea Servicii Publice Municipale. Directorul Luminiţa Sălceanu riscă şă-şi piardă funcţia din cauza modului în care a abordat tăierea copacilor din oraş. „Doamna Sălceanu riscă să-şi piardă funcţia dacă analizele la copaci vor dovedi că a greşit”, a declarat primarul Nichita.

Alţi directori vizaţi sunt: Vasile Tiron, directorul Centrului de Informare Cetăţeni, căruia primarul Nichita i-a atras atenţia că „este timpul să iasă la pensie” şi Gheorghe Sălceanu, directorul Serviciului GIS Cadastru, soţul Luminiţei Sălceanu.

Primarul Nichita a mai anunţat că toate aceste schimbări se vor regăsi în noua organigramă a Primăriei, ce va fi făcută publică la sfârşitul acestei luni, afirmă Ziarul de Iași.

 

Gheorghe Nichita a adus, într-o conferință de presă susținută la Palatul Roznovanu, și o serie de precizări importante și necesare legate de activitatea de gestionare și întreținere a spațiilor verzi din municipiul Iași. Prin dispoziția primarului, specialiștii din mediul academic vor analiza toți arborii din municipiul Iași

 

„În contextul în care această activitate a fost și continuă să fie speculată într-o manieră neprofesionistă și tendențioasă atât de către unii actori politici, cât și unele canale media și de o parte a societății civile, edilul-șef a demontat „greșelile de comunicare și de abordare a unor teme privind toaletarea și fasonarea arborilor din municipiul Iași”, se arată în comunicatul primăriei postat de Facebook.

 

„Știu că este campanie electorală, iar acest subiect este preluat și folosit de adversarii politici. Nu discut despre ei, ci despre realități. Iar aceasta este una simplă și clară: nu se taie niciun arbore în parcurile din Iași fără să fie analizat!”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

 

Concret, edilul-șef a dispus înființarea unei comisii suplimentare la nivelul municipalității ieșene, comisie formată din specialiști nominalizați de Academia Română, Grădina Botanică, Facultatea de Horticultură și Institutul de Cercetări Silvice, care vor analiza în detaliu toți arborii care au fost indicați pentru verificări. Această comisie va decide care dintre arborii din oraș vor fi înlocuiți, în cazul în care se dovedește că sunt bolnavi, uscați sau nu au stabilitate. La ședințe vor fi invitați, după caz, și alți specialiști, precum și reprezentanți ai societății civile. Un prim subiect care va fi dezbătut de viitoarea comisie va viza situația „Plopilor fără Soț”, monument al naturii, primarul precizând că municipalitatea va face eforturi pentru a-i salva.

 

„Restul acuzațiilor, despre nu știu ce proiect imobiliar pe spațiile verzi din Iași, sunt simple fantezii de campanie electorală. Subiectul a fost folosit de o fițuică de șantaj și în campania electorală pentru alegerile locale, în iunie 2012, când specula că în două luni ar fi trebuit să se construiască un mall în Copou. Au trecut doi ani și s-a dovedit că erau simple fabulații. Acest lucru se întâmplă și acum, că tot e campanie electorală. Probabil va reveni în discuție și în 2016, dar oamenii cu discernământ fac diferența între subiecte de campanie și realitatea din oraș”, a mai declarat primarul Gheorghe Nichita.

 

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments