Se îngroașă gluma! Oficiali americani de rang înalt, la București. Vicepreședintele SUA, Joe Biden, va avea discuții, săptămâna viitoare, cu Traian Băsescu și Victor Ponta

0
77

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, va veni săptămâna viitoare la Bucureşti pentru a discuta cu preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta inclusiv despre situaţia din Ucraina, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

 

Pe de altă parte, președintele Traian Băsescu a primit-o luni, la ora 11.00, la Palatul Cotroceni, pe adjuncta directorului Agenţiei Centrale de Informații (CIA), doamna Avril D. Haines, conform programului publicat pe site-ul administrației prezidențiale.  „S-a discutat despre situația din regiune, dar și despre buna colaborare dintre serviciile de securitate din cele două țări”, anunță, laconic, un comunicat al Cotroceniului.

 

Potrivit unor surse politice citate de Hotnews, și șeful Pentagonului, Chuck Hagel, este așteptat în România „în primele zece zile” ale lunii iunie.

 

Aceste vizite ale înalților oficiali americani în România intervin în contextul regional tensionat de situația din Ucraina, dar și al unei colaborări româno-americane tot mai strânse pe plan militar, odată cu retragerea trupelor americane din Afganistan și pregătirea bazei de la Deveselu pentru a găzdui elemente ale scutului antirachetă.

 

SUA au cerut României în urmă cu două luni sprijin pentru extinderea operaţiunilor militare de la baza Mihail Kogălniceanu.  Baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu devine punct de tranzit pentru militarii americani care se reîntorc din teatrele de operaţiuni din Afganistan. Până la sfârşitul acestui an, aproximativ 30.000 de militari americani vor tranzita zona. Vechiul nod de tranzit, amplasat în Kîrgîzstan, se va închide în luna iulie.

 

Efectivele americane din România, suplimentate cu încă 600 de militari americani şi cu avioane pentru misiunile specifice, au ajuns în prezent la 1.600.

 

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments