Şefii PPDD Iaşi sunt la cuţite. Partid mic, personalităţi mari: Aivănoaei, Oajdea şi Blăjuţ nu mai încap unul de altul

0
245

Cei trei lideri informali se vânează reciproc. Viorel Blăjuţ a plecat teoretic din PPDD, dar îl vrea „terminat” pe Alin Aivănoaei. Daniel Oajdea strâmbă din nas când aude de ceilalţi doi, iar liderul formal, Aivănoaei, plăteşte notele de plată. „După campanie se vor tranşa toate”, promite şeful filialei.

 

Ajuns să conteze pe scena politică românească dintr-o ambiţie a unui moderator de televiziune, Partidul Poporului-Dan Diaconescu stă la Iaşi pe un butoi de pulbere. Deputatul Viorel Blăjuţ a anunţat în urmă cu un an că părăseşte grupul parlamentar şi va activa ca independent, dar va rămâne membru de partid. Măsura nu a adus clarificări în organizaţia judeţeană a partidului ci, dimpotrivă, a tulburat apele şi mai mult. Sunt trei lideri informali ai PPDD Iaşi şi toţi trei se atacă reciproc: Blăjuţ, Oajdea şi Aivănoaei îşi contestă unul altuia supremaţia în filială şi se comportă ca şi cum ar vrea fiecare partidul lui, pe persoană fizică.

 

 

 Dan Diaconescu a venit în Iaşi ca la bâlci: prietenul poporului avea o caravană formată din VW Touareg, Mercedes G Klasse şi BMW X6, în total maşini de 250.000 de euro

Oajdea se abţine deocamdată

Război total în PP-DD! Micuţul partid creat de Dan Diaconescu riscă să se dezmembreze la Iaşi. Deputatul Viorel Blăjuţ a intrat în conflict cu toată lumea, Alin Aivănoaie nu mai pricepe nimic, iar Daniel Oajdea nu comentează în prag de alegeri. Totul a pornit de la o „scrisoare deschisă” publicată anul trecut de deputatul Viorel Blăjuţ, care şi-a anunţat ieşirea din grupul parlamentar. Blăjuţ a plecat atunci alături de alţi trei parlamentari ai PP-DD şi se zvonea că va intra în PSD. Nu s-a întâmplat acest lucru iar deputatul a rămas membru PP-DD.

Acum tensiunile au reizbucnit, iar în interiorul organizaţiei se dă o luptă la baionetă. „Dar asta nu e nimic nou, el nu mai activa în grupul PP-DD de dinainte de Revelion. Eu refuz să comentez acum, aştept rezultatul alegerilor şi voi comenta după”, a susţinut deputatul Daniel Oajdea.

 

 

Nemulţumiri în lanţ

Revolta lui Viorel Blăjuţ viza aproape tot ceea ce înseamnă structură de partid. Deputatul ieşean este supărat atât pe preşedintele partidului, cât şi pe colegii cu funcţii de conducere iar nemulţumirea şi-o manifestă public. La părăsirea grupului parlamentar, Blăjuţ şi-a atacat violent şefii, dar a rămas, totuşi, în structura de partid. „Odată intrat în partid, mi-am dat seama că cel care a dat numele partidului, de fapt nu conduce acest partid. Simona Man şi gaşca din jurul acesteia au format un sistem tenebros care gâtuie partidul, transformându-l într-o feudă, iar noi, ceilalţi, suntem trataţi precum iobagiii. Nu avem dreptul de a accede în funcţii decizionale din partid, dacă nu suntem în gaşcă, deşi rezultatele obţinute ne recomandă”, acuză el.

Din Iaşi erau vizate două persoane, Vlad Hogea şi Alin Aivănoaie. Alin Aivănoaie recunoaşte că există o situaţie tensionată cauzată de Blăjuţ, dar evită, şi el, să comenteze acest aspect în pragul alegerilor. „Voi vorbi mai mult după alegeri. Viorel Blăjuţ nu mai face parte din PPDD, dar nu ştiu ce are cu noi. Toate atacurile nu fac decât să întărâte şi mai mult electoratul PPDD, care este mai motivat să vină la vot, deci să ne atace şi mai tare”, afirmă Alin Aivănoaei.

 

„Viorel Blăjuţ este dator în primul rând oamenilor din Colegiul său, pe care i-a abandonat.” Alin Aivănoaei, preşedinte PPDD Iaşi

Ciocoii din partid

Principalele lucruri imputate lui Hogea şi Aivănoaie sunt legate de performanţa electorală. Din atacul lui Blăjuţ nu au lipsit etichete precum „ciocoi” sau „păduche”. În scrisoarea deschisă de la ieşirea din grupul parlamentar, Blăjuţ arăta că speră ca „ indivizi precum Vlad Hogea sau Alin Aivănoaie să lase locul altora, mai ales că au pierdut alegerile, singurul test în care poţi să demonstrezi că eşti un politician competent. Stai în frunte dacă ai rezultate, nu ca un păduche sperând că la următoarele alegeri te alegi cu un ciolan. Am intrat în politică să alungăm ciocoii din fruntea ţării, dar îi avem la noi în partid. Dacă Vlad Hogea şi-ar fi ales cel mai greu colegiu din Iaşi, aşa cum Diaconescu s-a bătut cu Ponta la Târgu Jiu şi ar fi obţinut măcar jumătate din voturile obţinute de acesta, atunci ar fi fost şi preşedintele meu chiar dacă nu este parlamentar”, susţinea Blăjuţ.

 

 

Citește și Sistematizarea Bahluiului, act neconsumat: ASTA A FOST TOT? Proiectul de 65 milioane de euro a intrat la apă până a ajuns la 8,5 milioane de euro

 

 

Blăjuţ, profil moral ambiguu

Şi răspunsul a fost violent şi nu a lăsat nicio cale de împăcare. Vlad Hogea declara ca „plecarea din rândurile formaţiunii a deputatului Viorel Blăjuţ nu reprezintă o pierdere, ci un câştig pentru PP-DD. Prin conduita şi comportamentul din timpul campaniei electorale, dar, mai ales, de după intrarea în Parlament, Blăjuţ se situase deja în afara partidului. Jocurile murdare şi intrigile subterane, profilul moral ambiguu şi afacerile veroase (elemente reflectate inclusiv de presa centrală şi locală), cultivarea intereselor personale mai presus de binele comunităţii au fost şi rămân incompatibile cu statutul de membru PP-DD. Curăţat de personaje de tristă amintire (precum Viorel Blăjuţ), Partidul Poporului – Dan Diaconescu îşi menţine linia intransigentă de lider al opoziţiei parlamentare, critic al acţiunilor Executivului şi, respectiv, apărător al cauzei celor mulţi”.

 

„Eu am câte ceva de spus, dar mă voi pronunţa după alegerile europarlamentare.” Daniel Oajdea, deputat PPDD

Cel puţin trei tabere sfâşâie partidul

De fapt, situaţia din PP-DD Iaşi este cu mult mai complicată iar luptele interne au împărţit partidul în cel puţin trei tabere. Pe de o parte este Alin Aivănoaie, cel care conduce campania pentru europarlamentare, pe de altă parte se situează Viorel Blăjuţ şi o a treia tabără îl include pe Daniel Oadjea.

Fiecare grupare are câte ceva de reproşat celorlalte. Astfel, Blăjuţ acuză lipsa de performanţă electrorală şi promovarea pe alte criterii decât meritocraţia. La rândul său, gruparea în care se află Alin Aivănoaie este nemulţumită că deputaţii Oajdea şi Blăjuţ nu se implică în campania electorală. La rândul său, Oajdea are nemulţumiri similare cu cele ale lui Viorel Blăjuţ.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments