Tânărul care l-a scuipat pe președinte, obligat să se interneze la Spitalul de Psihiatrie

0
58

Judecătorii Tribunalului Constanţa au decis, în cursul zilei de azi, că Adrian Zglobiu va fi obligat să se interneze la Spitalul de Psihiatrie de la Palazu Mare. Ieri, Zglobiu a încercat să se sinucidă, după ce poliţiştii au mers la el acasă, pentru a-l duce la expertiza psihiatrică.

 

Adrian Zglobiu va fi internat la Secţia de Psihiatrie de la Palazu Mare, pentru 7 zile. Instanţa a decis că bărbatul trebuie supus analizelor medicale.

 

În funcţie de ce decid judecătorii, Zglobiu ar putea rămâne la Palazu mare o săptămână sau chiar o lună. Bărbatul a intrat în atenţia opiniei publice după ce l-a scuipat pe preşedintele Traian Băsescu. Incidentul a avut loc recent, la Regata Mării Negre.

 

Zglobiu este apărat de un avocat celebru: Maria Văsîi. Invitată la emisiunea „Sinteza zilei“, Maria Vasii a spus că o să vegheze pentru a-i fi respectate toate drepturile clientului său. Până acum, el a avut avocat din oficiu.

 

Joi dimineaţă, la plecarea de acasă, Adrian Zglobiu a spus că speră ca avocata să îl salveze. Tânărul avea moralul mult mai bun decât în ultimele zile.

 

Avocata Maria Văsii a reuşit să îl scoată pe Cristian Cioacă din arest. De asemenea, i-a obţinut lui Gigi Becali o permisie de o zi. Avocata a declarat pentru Lumeajustitiei.ro ca este de acord să îl reprezinte pro bono pe Adrian Zglobiu. În opinia ei, bărbatul este supus unui act de tortură, procurorii încălcând drepturile omului.

 

„În primul rând, este dreptul său de a refuza o altă expertiză psihiatrică. Mai ales că acuzaţiile care i se aduc nu reprezintă o faptă penală şi în niciun caz nu poate fi vorba de prezenţa procurorilor în acest caz. Domnul Zglobiu este supus torturii psihice, dincolo de orice dubiu. Fapta care i se impută nu necesită o acţiune de asemenea amploare. Este încălcat art. 3 privind interzicerea torturii din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. Sunt săvârşite mai multe încălcări ale legii în cazul domnului Zglobiu, motiv pentru care am fost de acord să îl reprezint pe acesta în fata organelor judiciare”, a declarat Maria Văsîi.

 

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments