Top 10 nume de fete care sunt „predestinate succesului”

0
186
Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Te pregăteşti să devii mamă de fetiţă? Iată zece sugestii de nume pentru copilul tău, care ar putea să îi poarte noroc.
 

Când o femeie se pregăteşte să devină mamă, începe să se gândească şi la nume pentru copii. De multe ori, fiecare nume ales are o semnificaţie, iar copiii ajung să aibă un nume „moştenit”. Site-ul perfecte.ro notează faptul că, cel puţin în cazul fetiţelor, există nume predestinate pentru succes, nume care sunt sau au fost purtate de persoane faimoase.

 

1. Alexandra, care vine din greacă, este un nume compus din „a apăra” (alexo) şi „bărbat” (andros). Acest nume a fost purtat cu succes de cântăreţele Alexandra Stant, Alexandra Măruţă (Andra), Alexandra Ungureanu, de gimnasta Alexandra Marinescu şi tenismena Alexandra Dulghe

2. Ana ar fi catalogat drept un nume simplu, însă a fost cu noroc pentru Ana Aslan (medic şi academician), Ana Blandiana (poet), Ana Maria Brânză (scrimă).

3. Şi Andreea este un nume care poartă noroc, mai ales că este unul destul de popular în România. Cu acest nume s-au remarcat Andreea Esca, Andreea Marin, Andreea Răducan, Andreea Raicu.

4. Carmen, care în ebraică înseamnă „gărdină”, a fost un nume bine ales în cazul lui Carmen Tănase şi  al lui Carmen Maria Cârneci.

5. Cristina vine de la Iisul Hristos, fiind tot un nume des întâlnit în România. Cristina Neagu, Cristina Rus sau Cristina Ţopescu sunt doar câteva dintre cele care au avut succes cu acest nume.

6. În greacă, Elena înseamnă „rază de soare”, iar de acest nume s-au bucurat Elena Farago, Elena Gheorghe, Elena Udrea şi Elena Cârstea.

7. Nici Iulia nu este un nume pe care să-l ignoraţi. În România, cu acest nume au avut succes Iulia Haşdeu, Iulia Vântur, Iulia Motoc şi Iulia Albu.

8. Probabil cel mai popular nume, Maria, care în ebraică înseamnă „copil dorit”, a fost purtat de celebrităţi precum Maria Tănase, Maria Popistaşu, Maria Ciobanu.

9. Cu numele de Mihaela s-au putut mândri Mihaela Runceanu şi Mihaela Rădulescu.

10. Deşi este un nume mai rar, Nadia a fost purtat cu mare succes şi mândrie de cea mai cunoscutâ gimnastă din România, Nadia Comăneci.

 

 

 

 

(Sursa: perfecte.ro)

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments