VIDEO. Ce discută soldaţii români la schimburile de experienţă cu americanii: "Unde (…) mea ai tras, bă!"

0
115

 

 

Militarii români au dese exerciţii comune cu cei americani. O serie de videoclipuri publicate pe YouTube, de către americani, arată că deseori aceste exerciţii sunt şi prilej de distracţie. Românii îşi dau frâu liber la înjurături, uitând că sunt filmaţi. În alt clip, un român îi explică americanului: „This is a machine gun. We call it… mitralieră!”.
 

Cel mai recent exemplu a fost exerciţiul Platinum Eagle (Vulturul de platină), desfăşurat la Babadag, pe 20 mai 2014, în cadrul Forţei rotaţionale a Mării Negre, de militari români, americani, bulgari şi macedoneni. Aici, românii trag la ţinte aflate la mare distanţă, sub supravegherea puşcaşilor marini americani.

„Băi, nu vorbiţi prostii că cică înregistrează!”, îşi avertizează unul dintre militarii români colegii. Degeaba. Românii trag la ţintă şi îşi evaluează performanţele: „Băi, prea jos, băi Zlate!”. Câteva secunde mai târziu, un soldat român îşi scoate colegii din sărite: „Unde p… mea ai tras, bă! Unde p… mea ţii degetu’ ăla?” (minutul. 0.30). Americanii le explică apoi românilor cum să îşi regleze tirul.

 

 

Nu e prima oară când americanii pun pe internet imagini amuzante de la antrenamentele cu românii. În 2010, soldaţii români se antrenează cu americanii, care trag cu mitralierele româneşti, ca să vadă cum sunt.

„Cum se cheamă asta?”, îl întreabă un soldat american pe român. „E o mitralieră”, vine răspunsul. „Evident că e o mitralieră, dar cum se numeşte?”, vrea să ştie americanul. „Nu îi ştiu numele, noi îi spunem mitralieră. E ca M62”, îi spune românul. „Nu ştiu, voi românii îi spuneţi cumva cu P… PKL (se referă la PKM sau PSL, modele româneşti bazate pe cele ruseşti)”, insistă americanul. „Mitralieră… We call it mitralieră”, nu cedează românul.

 

 

O tânără care serveşte în trupele americane este şocată de reculul mitralierei româneşti şi nu poate ţinti nimic cu ea, mai ales că trage în foc semiatuomat. După ce se hlizeşte cu colegul american care o filmează, se lasă păgubaşă.

În 2007, un alt videoclip postat probabil de un român din Irak, arată o misiune în care are loc un schimb de focuri din camioane. „Bibi… Viorele… Fii atent la camionul ăla acolo! Dă-i vreo două mă, dă-l în p… mea! Trageţi în el, mă, dă-l în m… mă-sii!”, strigă ofiţerul la soldaţi.

La un moment dat începe să li se termină muniţia şi ofiţerul le strigă să tragă mai rar, câte două-trei focuri. „Atenţie, să nu ne împuşcăm!”, îşi mai avertizează ofiţerul soldaţii.

 


 

 

 

 

(Sursa: gandul.info)

 

 

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVIDEO. Cum arată plămânii unui om după ce fumează 60 de ţigări
Articolul următorRecomandarea SEDCOM LIBRIS: Constance. Tragica şi scandaloasa viaţă a doamnei Oscar Wilde – Franny Moyle, Editura HUMANITAS
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments