11 trucuri simple cu care scapi de punctele negre

0
143
Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Punctele negre este o problema comuna adolescentilor, dar si a persoanelor cu tenul gras. Iata câteva trucuri sa le elimini.
 

Punctele negre mai sunt cunoscute şi sub denumirea de comedoane deschise, foliculi cu o deschidere mai mare decât în mod normal. Ele conţin dopuri de sebum şi celule moarte care au suferit o reacţie chimică ce va duce la oxidarea melaninei, oferind în final materialului din folicul culoare închisă, neagră.

 

Punctele negre sunt inestetice, dar poti scapa de ele printr-o vizită la cosmeticiană sau apelând la câteva maşti preparate acasă. În plus, pe piata exista si produse care ajuta la eliminarea lor, precum benzile pentru puncte negre. Desigur, igiena este importantă în acest caz.

Există însă şi posibilitatea de a te descurca singur, acasă, profitând de alimentele de sezon sau de cele din frigider sau cămară.

 

Trucuri simple să elimini punctele negre:

1. Baie cu aburi – aşa se dechid porii blocaţi, după se şterge faţa cu un prosop, şi apoi clăteşti tenul cu apă rece pentru a se închide porii.

2. Spală faţa cu 1 lingură zeamă de lămâie şi un pahar de lapte fiert. Repeţi procedura de câte ori vrei pentru rezultate bune.

3. Se amestecă puţină sare cu miere şi zeamă de lămâie, iar pasta rezultată poate fi folosită ca scrub pentru piele. Se clăteşte bine la final.

4. Se poate aplica miere caldă în zonele cu puncte negre. Se îndepărtează de pe piele, cu apă, după ce s-a uscat.

5. Se bate bine un albuş de ou după care se aplică pe zonele cu puncte negre. Se îndepărează după ce s-a uscat, cu apă.

6. Se amestecă câteva linguri de iaurt cu coajă de portocală tăiată mărunt. Pasta se aplică pe piele, se masează gentil, după care se clăteşte cu apă.

7. Amestecă mălai cu puţin oţet, gen la două linguri de mălai se pun două de oţet. Pasta se lasă pe piele să acţioneze până la 20 de minute, după care se clăteşte.

8. Amestecă sare cu pastă de dinţi, apoi aplică pasta pe pielea cu probleme timp de 5 minute. Clăteşte bine cu apă rece să se închidă porii.

9. Pisează o roşie şi aplică pe piele până la 20 de minute. Se clăteşte bine la final.

10. Amestecă în părţi egale bicarbonat cu apă, pasta se aplică pe piele şi se masează uşor. Se lasă să acţioneze timp de 15 minute, apoi se clăteşte bine cu apă rece.

11. Aplică miere simplă pe pielea cu puncte negre pentru câteva minute. Clăteşti la final.

 

 

 

 

(Sursa: apropo.ro)

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedent7 persoane s-au sufocat încercând să scoată 75 de cenţi dintr-o fântână
Articolul următor10 reclame moderne misogine
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments