Aeroportul Iaşi alocă resurse pentru confortul pasagerilor. Tehnologie de ultimă oră instalată în terminalele aeroportului

0
73

Aeroportul Iaşi a pus în funcţiune un nou echipament ce sporeşte confortul pasagerilor care aleg să zboare de la Iaşi, conformându-se totodată cerinţelor europene în vigoare prin dotarea terminalelor de pasageri cu echipamente necesare efectuării controlului de securitate.

 

Aeroportul Internaţional Iaşi se conformează cerinţelor europene prin dotarea terminalelor de pasageri cu echipamente necesare efectuării controlului de securitate.

 

Un scanner pentru bagaje de mână model RAPISCAN 620DV, tip C, a fost instalat în Terminalul 2 al Aeroportului Iaşi încă de anul trecut, în vederea efectuării controlului de securitate al lichidelor, aerosolilor şi gelurilor conform prevederilor internaţionale. Scannerul amintit permite accesul pasagerilor şi cu anumite substanţe care până acum nu puteau fi împachetate în bagajul de mână.

 

Acestea sunt LICHIDELE, AEROSOLII ȘI GELURILE CARE URMEAZĂ SĂ FIE FOLOSITE PE DURATA CĂLĂTORIEI ÎN SCOP MEDICAL SAU CARE RĂSPUND UNEI NECESITĂȚI DIETETICE SPECIALE, INCLUSIV ALIMENTELE PENTRU BEBELUȘI.

 

Începând cu luna iunie anul curent, Aeroportul Internaţional Iaşi a achiziţionat şi instalat în cele două (2) terminale (T1 şi T2) două (2) echipamente model CEIA EMA 3 cu o  tehnologie de ultima generaţie, în vederea efectuării controlului de securitate pentru lichide, aerosoli şi geluri conform prevederilor internaţionale.

 

Cu ajutorul acestor echipamente exista posibilitatea de a avea mai puţine alarme false, astfel numărul pasagerilor care vor trece cu lichidele necesare călătoriei, în bagajul de mână, fiind mai mare. În momentul în care scanerul detectează o substanţă posibil periculoasă, pasagerul este obligat să renunţe la recipient şi să-l depună în containerele special amenajate în zona filtrelor de control de securitate. Echipamentele de tip A permit prelevarea unei mostre dintr-un recipient, iar echipamentele de tip B şi C permit scanarea recipientelor fără a fi deschise.

 

„Ne preocupă confortul pasagerilor. Am aprobat în planul de investiții achiziţia de echipamente LEDS tip A și B standard 3, care vor permite îmbarcarea cu lichide, produse cosmetice şi aşa mai departe, în conformitate cu normele de securitate aeroportuară. Toate acestea sunt deja operaţionale, la sfârşitul săptămânii care s-a încheiat realizându-se toate probele necesare funcţionării în condiţii optime a scanerelor noi” a declarat Marius Bode, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional Iaşi

 

Regulile specifice cu privire la ambalarea substanţelor amintite se aplică în continuare. Înainte de efectuarea controlului de securitate, lichidele, aerosolii și gelurile trebuie scoase din bagajele de mână și trebuie supuse controlului de securitate separat de celelalte articole din bagajele de mână, cu excepția cazului în care echipamentul utilizat pentru efectuarea controlului de securitate al bagajelor de mână permite și controlul de securitate al mai multor recipiente închise, conținând lichide, aerosoli și geluri, aflate în bagaje.

 

Astfel, în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 246/2013, Anexă la Regulamentul (UE) nr. 185/2010, atunci când lichidele, aerosolii și gelurile au fost scoase din bagajul de mână, pasagerul trebuie să prezinte:

 

(a) toate lichidele, aerosolii și gelurile ambalate în recipiente individuale cu o capacitate de maximum 100 de mililitri sau echivalent, într-o pungă de plastic transparentă resigilabilă cu capacitatea de maximum 1 litru, în care articolele conținute încap confortabil și care este complet închisă;

 

(b) toate celelalte lichide, aerosoli și geluri, inclusiv pungile STEB conținând lichide, aerosoli și geluri.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments