Bătrâna din Iași care cântărea 25 de kilograme, a murit. Rudele femeii au refuzat s-o îngrijească, astfel că septuagenara și-a dat ultima suflare într-un azil

0
107

Bătrâna de 77 de ani, ajunsă la 25 de kilograme, a murit joi noaptea, la azilul de bătrâni din Răducăneni.

 

La începutul zilei, femeia se simţea bine, începuse să mănânce, iar însoţitorii ei aveau speranţe că îşi va reveni. După aflarea veştii că bătrâna a murit, copiii ei au început să se certe şi au refuzat să se ocupe de înmormântare. Ea va fi dusă la cimitir pe cheltuiala Primăriei Gorban.

 

Bătrâna a primit în gazdă, în toamna trecută, o familie de romi care s-au angajat să o îngrijească, însă la începutul anului aceştia au plecat din locuinţa femeii. Tot de atunci, vecinii spun că bătrâna nu a mai dat niciun semn de viaţă şi nu a mai fost văzută deloc. Ba, mai mult, în acest timp nici poştaşul care îi aducea lunar pensia de 400 de lei acasă, nu a mai reuşit să o găsească.

 

„Noi, la primărie, în aceste trei luni, nu am primit niciun semn că femeia nu ar mai fi văzută. Dacă ştiam, ne mobilizam, făceam o anchetă socială şi puteam preveni o asemenea situaţie. În plus, să ştiţi că femeia a fost dintotdeauna mai slăbuţă, nu a apărut deodată de 25 de kilograme“, a declarat pentru Ziarul de Iași primarul.

 

În urmă cu două săptămâni, bătrâna a ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului „Sf. Spiridon“ din Iași cu probleme grave de sănătate, subnutrită, anemică şi cu uşoare tulburări psihice. Atunci, femeia era într-un asemenea hal încât medicul curant a spus că nu a mai văzut aşa ceva în 25 de ani de medicină. Bătrâna care cântărea 25 de kilograme, a fost pusă pe picioare, însă când să ajungă acasă cu ambulanţa, rudele nu au mai primit-o şi astfel bătrâna a ajuns iar la spital.

 

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments