Cele trei semne care îți arată că partenera de viață este dispusă spre infidelitate

0
82

 

 

Studiile arată că infidelitatea este principala cauză a divorţului. Trei cercetători şi-au propus să identifice factorii de risc care contribuie la apariţia acestui fenomen, mai exact, motivele care le determină pe femei să-şi înşele soţii.
 

Cele mai importante trei motive care le determină pe femei să-şi înşele soţii sunt lipsa timpului de calitate, inabilitatea de a soluţiona un conflict şi lipsa de atenţie, scrie Huffington Post, citat de gândul.

Rezultatele au fost obţinute după o analiză în profunzime realizată cu ajutorul a patru femei cu vârste între 24 şi 51 de ani care şi-au înşelat soţii şi a căror infidelitate a dus la destrămarea căsniciei.

 

Lipsa timpului de calitate

Toate cele patru femei şi-au exprimat dorinţa de a petrece mai mult timp cu soţii lor, însă fără succes. Prin urmare s-au simţit mai puţin importante decât alte lucruri din viaţa lor.

Bella, în vârstă de 48 de ani, şi-a început aventura la trei ani după ce s-a căsătorit. Ea spune că soţul o enerva mereu deoarece o lăsa singură constant. „După ce am avut primul copil, venea acasă, făcea o baie. Eu pregăteam cina, după care urma un pui de somn, iar apoi ieşea să petreacă şi pe mine mă lăsa acasă cu copii”, spune ea.

Similar, Kate, în vârstă de 36 de ani, îşi aminteşte că a început să-şi înşele soţul după cinci ani. „Venea noaptea târziu acasă. Plecam devreme şi nu prea ne vedem vreodată. Ne certam mereu. Eu îmi doream să petreacă mai mult timp cu mine, iar el îşi făcea mereu alte planuri, pe cont propriu”, spune ea.

Cercetătorii au explicat că femeile au simţit că soţii lor nu le împătăşesc dorinţa de a menţine o legătură puternică în căsnicie, ceea ce le-a făcut mai susceptibile la ideea de a căuta o astfel de conexiune în altă parte.

 

Inabilitatea de a soluţiona un conflict

Inabilitatea de a comunica face ca de multe ori conflictele dintr-o relaţie să nu fie rezolvate. În aceste cazuri lipsa unei rezolvări sau a unei schimbări le-a lăsat pe femei frustrate şi multe s-au plâns de faptul că deşi problemele au fost recunoscute, nu a existat niciun progres către îndreptarea lor.

„Încercam, iar el spunea, ştii, am să încerc să fac mai bine data viitoare, iar acest lucru nu se întâmpla niciodată”, spune Kate.

Linda, în vârstă de 51 de ani, a divorţat la 21 de ani după ce s-a căsătorit, însă a început să-şi înşele soţul după şase ani. Ea spune că fostul ei soţ nu reuşea să atace substratul problemelor lor. „De obicei plecam pur şi simplu şi-l lăsam să se liniştească, după care mă întorceam şi nu-i spuneam nimic”, povesteşte ea.

Cercetătorii au conchis că lipsa unei comunicări eficiente a fost „trăgaciul” care a dus la infidelitate.

 

Lipsa atenţiei

Toate cele patru femei îşi doreau mai multă intimitate în căsniciile lor eşuate. Absenţa acesteia a dus la găsirea unui alt partener.

Bella spune că şi-a început relaţia extraconjugală în momentul în care cineva „a început să-mi ofere afecţiunea de care aveam nevoie”.

Zoie, în vârstă de 24 de ani, a început să-şi înşele soţul după şapte luni. Ea spune că el nu-i acorda nici măcar cinci minute de atenţie, în timp ce amantul vorbea cu ea ore în şir.

Niciuna dintre femeile care au participat la acest studiu nu au căutat activ să-şi înşele soţii. Odată cu trecerea timpului au devenit tot mai frustrate în căsnicie, iar amantul a devenit tot mai dezirabil prin comparaţie. De aceea, când s-a ivit oportunitatea de a avea o aventură au fost mai puţin reticente să o accepte.

 

 

 

 

(Sursa: gandul.info)

 

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments