Contractele cu statul și fondurile europene l-au adus pe senatorul PSD Florin Constantinescu în topul celor mai bogați parlamentari din Iași

0
99

În ciuda faptului că declară pe propria răspunde că încasează doar idemnizaţia parlamentară (68.400 lei/an) şi că nu are active financiare, Florin Constantinescu (PSD) a reuşit să-şi crediteze firmele cu aproximativ un milion de lei. Conform declarației de avere, el este unul dintre cei mai bogați parlamentari din Iași.

 

În prezent, valoarea totală a plasamentelor şi investiţiilor făcute de către senator se ridică 2,6 milioane lei, el fiind implicat direct în cel puţin cinci firme. Fostul vicepreşedinte al Senatului are datorii de 3,13 milioane lei, iar circa o treime din acestea a fost împrumutată de la rude în 2012 şi 2013. Rudele care l-au creditat pe senator sunt pomenite şi în declaraţia de interese a acestuia la capitolul contracte cu instituţii ale statului. Astfel, creditorii lui Constantinescu au încheiat contracte cu Primăria Iaşi, Palatul Copiilor sau cu o creşă şi o bibliotecă din Paşcani, arată Evenimentul.

 

Senatorul a dat lovitura anul trecut, după ce a încheiat nu mai puţin de 11 contracte cu Apa Nova Bucureşti, în valoare de 360.669 lei, prin intermediul unei firme pe care o controlează (ACK Fluid SRL Paşcani). Cel mai mare contract (169.418 lei) ce a constat în furnizarea de produse electronice a fost câştigat de către firma senatorului prin negociere cu Apa Nova, fără licitaţie. În acelaşi timp, printr-o altă societate (Morlux Florena Paşcani) şi-a adjudecat contractul pus la bătaie de Consiliul Judeţean pentru furnizarea de cornuri pentru elevi şi copii preşcolari (911.352 lei) în anul şcolar 2013-2014.

 

Afacerile lui Constantinescu cu statul nu se opresc însă aici. El are în derulare printr-o altă firmă (ACK SRL) un proiect pentru construirea unui parc eolian de 10 Mwh, finanţarea fiind asigurată din bugetul european (20 milioane lei). Constantinescu are contracte şi cu primării comunale. De exemplu, până în septembrie 2015 a pus la dispoziţia Primăriei Cristeşti un imobil contra unei chirii de aproape 2.300 lei/an. În declaraţia de avere, senatorul ieşean a mai informat că are în proprietate cinci terenuri şi două case pe raza localităţilor Paşcani, Vânători şi Iaşi. De asemenea, el are bijuterii şi metale preţioase în valoare de aproximativ 30.000 lei. Parlamentarii sunt obligaţi să-şi actualizeze anual declaraţia de avere sau ori de câte ori apare o modificare importantă.

 

 

(Sursa: ziarulevenimentul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments