Dalkia a demarat lucrările de reabilitare şi modernizare a Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică al Municipiului Iaşi

0
123

Încă de la sfârşitul lunii aprilie, imediat după încheierea sezonului de încălzire 2013-2014, Dalkia a demarat ample lucrări de reabilitare şi modernizare a Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică al Municipiului Iaşi.

 

Astfel, sunt în curs de realizare lucrări de fiabilizare a cazanului pe cărbune K1 de la CET 2 Holboca (refacere părţi sub presiune, mori, arzătoare).

 

La CET 1 Tudor se vor înlocui 8 vane (cu Dn-uri cuprinse între 150 mm şi 600 mm), 19 ventile (Dn 20 mm şi Dn 50 mm) tur şi retur pe magistrale.

 

În paralel, la CET 1 Tudor şi CET 2 Holboca se derulează lucrările anuale de revizie şi mentenanţa preventivă la toate echipamentele de producţie în aşa fel încât să fie securizată furnizarea de energie termică în următorul sezon rece.

 

În plus, echipele noastre executa lucrări importante pe magistralele de termoficare (lucrări ce se adăugă celor 2,3 km rămaşi de înlocuit din totalul de 11 km de conducte pe Magistrala 2 în cadrul Proiectului European derulat de Primăria Municipiului Iaşi). Astfel, vor fi eliminate 21 de puncte identificate ca prezentând risc de avarie, iar pe magistralele 1, 2, 3, 4, 5 şi pe magistrala de Dn 1100 mm de legătură între cele 2 CET-uri se va reface izolaţia termică în zonele afectate în vederea creşterii eficienţei energetice pe o lungime totală de 1 280 m.

 

Pe reţelele de distribuţie se vor înlocui 1,2 km de conducte secundare (în zonele Nicolina, CUG, Tătăraşi, Lapusneanu) şi se vor introduce 1,2 km de conducte de recirculare a apei calde între punctele/modulele termice şi subsolul blocurilor (Tătăraşi, Codrescu, Ştefan cel Mare). De asemenea, se vor face lucrările necesare în aşa fel încât jumătate din contoarele de energie termică (peste 2700) să fie citite la distanţă, automat, direct la Dispeceratul Central al Dalkia. 

 

Pentru sezonul rece viitor întreaga cantitate de combustibil necesar funcţionării (cărbune, gaze naturale, păcură) va fi securizată din timp, aşa cum s-a întâmplat şi pentru iarnă trecută.

 

Toate aceste acţiuni derulate de echipa noastră în interesul ieşenilor au ca scop desfăşurarea în condiţii optime a iernii 2014-2015, şi furnizarea apei calde şi a căldurii la un grad cât mai înalt de calitate şi continuitate, la un preţ corect şi competitiv.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentTraian Băsescu a grațiat o femeie al cărei copil sugar a murit în timp ce ea își ispășea pedeapsa. Femeia mai are cinci copii acasă
Articolul următor50 DE ANI DE EDUCAŢIE. Activităţi culturale inedite la Liceul Tehnologic „Haralamb Vasiliu” Podu Iloaiei
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments