Deţinutul înjunghiat de colegul de celulă în curtea Penitenciarului Iaşi VA SUPRAVIEŢUI. A fost deschisă o anchetă internă

0
138

Bărbatul înjunghiat miercuri în curtea Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi este monitorizat în continuare în Clinica de Chirurgie I a Spitalului „Sf. Spiridon“.

 

Pacientul a trecut cu bine peste primele 24 de ore de la intervenţia chirurgicală la care a fost supus imediat după incident şi se recuperează conform aşteptărilor. Miercuri la amiază, doi deţinuţi s-au încăierat, unul dintre ei fiind rănit grav. Bărbatul în vârstă de 27 de ani, condamnat la o pedeapsă de 4 ani şi şase luni pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, a fost înjunghiat de mai multe ori cu un obiect ascuţit de către un alt deţinut.

 

Incidentul s-a petrecut în timp ce bărbaţii se plimbau prin curtea penitenciarului. Bărbatul rănit a primit îngrijiri medicale de urgenţă la cabinetul din penitenciar, ulterior fiind transportat de către un echipaj SMURD în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sf. Spiridon“.

 

„Pacientul a ajuns cu două plăgi înjunghiate la nivel de hemitorace, una în partea dreaptă şi una în partea stângă, ambele penetrante, şi încă două la nivelul braţelor. Cazul a fost rezolvat la urgenţe, pacientul a fost operat, iar acum este internat la Clinica de Chirurgie“, a spus pentru Ziarul de Iaşi prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD. În urma incidentului, reprezentanţii penitenciarului au demarat o anchetă internă şi au sesizat organele abilitate pentru a lua măsuri.

 

„S-a deschis dosar de incident, a fost informat judecătorul de supraveghere şi a fost sesizat şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi. De asemenea, la nivelul Penitenciarului Iaşi a fost începută o anchetă internă pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs incidentul“, a spus Gabriela Topoliceanu, purtător de cuvânt al penitenciarului.

 

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments