Dosarul lui Gruia Stoica va fi judecat la Ploiești. Patronul GFR este acuzat de acte de corupție

0
73

Dosarul în care Gruia Stoica este acuzat că i-ar fi dat avocatului Doru Boştină trei milioane de euro pentru a afla preţul cerut de CFR Marfă la o licitaţie va fi judecat de Curtea de Apel Ploieşti. ICCJ a admis cererea omului de afaceri de mutare a cauzei de la Curtea de Apel Bucureşti.

 

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au admis cererea lui Gruia Stoica de strămutare a dosarului său.

 

Omul de afaceri a arătat în solicitare că judecarea cauzei la Curtea de Apel Bucureşti este mult prea mediatizată.

 

Instanţa a decis mutarea dosarului la Curtea de Apel Ploieşti, menţinând actele depuse la dosar la Curtea de Apel Bucureşti, unde s-a judecat cauza până în prezent.

 

La jumătatea lunii mai, Gruia Stoica a cerut magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ca dosarul său, judecat de Curtea de Apel Bucureşti, să fie mutat la o altă instanţă din ţară.

 

Gruia Stoica a fost arestat preventiv în 30 ianuarie, fiind acuzat de procurorii anticorupţie de cumpărare de influenţă, după ce i-ar fi dat avocatului Doru Boştină trei milioane de euro pentru a afla preţul cerut de CFR Marfă la licitaţia pentru transportarea cărbunelui, organizată de Complexul Energetic Oltenia (CEO), la care participa şi firma acestuia, GFR.

 

La jumătatea lunii februarie, procurorii i-au trimis în judecată pe Gruia Stoica în stare de arest preventiv şi pe Doru Boştină cu interdicţie de a părăsi ţara. Ulterior, în 9 mai, instanţa a decis ca Gruia Stoica să fie judecat în arest la domiciliu.

 

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentUn binoclu pentru Luminiţa Sălceanu! Nu mai vede pădurea uscată din cauza copacilor. Cimitirul arborilor uscaţi de pe Bd. Cantemir
Articolul următorDupă mai bine de 50 de ani de la comiterea atrocităților, Alexandru Vișinescu, torționarul de la Râmnicu Sărat, este trimis în judecată pentru crime împotriva umanității
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments