Interlopul ieșean Cristodorescu poate cere daune morale de la stat după ce a fost achitat într-un dosar cu prejudiciu de 4,5 milioane de euro

0
229

Unul dintre cele mai importante dosare instrumentate de DNA la Iaşi în ultimul deceniu s-a finalizat lamentabil pentru procurori, după ce Curtea Supremă a dispus achitări pe linie, relatează Adevărul.
 

După ce în urmă cu câteva zile toţi inculpaţii din dosarul “Tascochim” au fost achitaţi definitiv şi irevocabil de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, este de aşteptat ca aceştia să se îndrepte împotriva statului român pentru a obţine daune morale. Printre cei achitaţi se numără şi cămătarul Tiberiu Cristodorescu, considerat cap al afacerii. În Dosarul “Tascochim” au mai fiind trimişi în judecată şi Ovidiu Sârca-Brad, Ionuţ Sârca-Brad, Emanuela Tascu, Lucian Cartas şi Paul Eugeniu Rădulescu. Acuzaţiile au fost de evaziune fiscală, refuz nejustificat de a prezenţa organelor competente actele legale, în scopul împiedicării verificărilor financiare, spălare de bani, fals intelectual şi constituire de grup infracţional.

 Potrivit procurorilor, între 2004 – 2006, inculpaţii ar fi efectuat operaţiuni comerciale fictive cu produse petroliere prin intermediul a trei societăţi din Iaşi, Vaslui şi Botoşani şi a unor “firme-fantomă”. Produsele petroliere erau scutite temporar de plata accizelor, pe motiv că ar fi fost destinate altor scopuri decât folosirea pe post de carburanţi auto. În urma acestor nereguli, statul ar fi fost prejudiciat cu suma totală de 4,5 milioane de euro. Anchetatorii au mai arătat în rechizitoriu că societatea Tascochim Grup SRL Vaslui ar fi cumpărat 2.160 de tone de motorină şi 2.260 de tone de uleiuri minerale neaccizate, pe care le-au vândut prin intermediul firmelor fantomă.

 

Citește și Scufundarea lui Eva. Secretele celui mai spectaculos caz din Justiția locală, în care au fost implicați interlopi, judecători corupți, procurori veroși și turnători

 

Citește și Pentru a scăpa de pușcărie, un interlop din Iași și-a înregistrat partenerii de afaceri. „Ciripiturile” nu au ajutat procurorii, iar trădătorul a devenit „persona non-grata”

 

Citește și  Interlopi ieșeni puși în libertate de judecători. Ei promiteau altor inculpați intervenții în Justiție pentru reducerea pedepselor

 În fond, achitarea a survenit urmare a faptului că unele fapte nu întruneau elementele constitutive ale unei infracţiuni, în timp ce altele nu existau. Procesul a început din 2007. Sentinţa din fond a fost dată de Tribunal în 2011 doarecemai mulţi martori nu au putut fi găsiţi. Achitările au fost menţinute în 2013 de Curtea de Apel Iaşi.

 

 

 

 

(Sursa: adevarul.ro)

 

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments