Justiția ieșeană închide dosarul tăieri teilor de pe Ștefan cel Mare: „Fapta reclamată nu este prevăzută de legea penală”

0
93

Magistraţii Judecătoriei Iaşi au închis definitiv dosarul în care edilii Iaşului au fost reclamaţi pentru tăierea teilor de pe bulevardul Ştefan cel Mare.

 

Judecătorii au respins vineri, plângerea formulată de Asociaţia Cetăţenilor Abuzaţi din România, împotriva soluţiei de neîncepere a urmăririi penale dispuse în acest caz de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi. Procurorii susţineau în ordonanţa respectivă că faptele lui Gheorghe Nichita şi Mihai Chirica fie nu există, fie nu sunt prevăzute de legea penală. În ordonanţa de clasare a dosarului se arată că la bază au stat două plângeri diferite, ce au fost conexate în timpul cercetărilor de procurori, relatează Ziarul de Iași.

 

Acuzaţiile au fost de tăiere fără drept de arbori, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual. Faţă de prima infracţiune imputată edililor, procurorul Andreea Nica, care s-a ocupat de caz, a concluzionat că „fapta reclamată nu este prevăzută de legea penală“.

 

„Astfel, având în vedere că arborii tăiaţi erau situaţi în intravilanul municipiului Iaşi, de-a lungul unei căi de circulaţie, respectiv bulevardul Ştefan cel Mare, devin incidente dispoziţiile legii speciale 24/2007 care nu reglementează ca infracţiune acţiunile întreprinse de persoanele împotriva cărora a fost formulată plângerea penală“, motivau procurorii care au reţinut lispa culpei penale şi în cazul celorlalte acuzaţii.

 

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentRepublica Moldova semnează, vineri, Acordul de asociere cu U.E.
Articolul următorRezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate vineri, până la ora 16.00, la avizerele școlilor. Vezi ce trebuie făcut în continuare
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments