LOVITURĂ 7EST. La ORA 24.00 ridicăm vălul de pe banii din Sănătate: doi bugetari anonimi conduc un imperiu de milioane de euro. DEZVĂLUIRI LA MIEZUL NOPŢII

0
68

Când vorbim de Sănătate, toţi văd doar mizeria din saloane şi salariile mici din sistem. Dar în spitale se întorc banii cu lopata, departe de ochii celor neavizaţi. La achiziţiile făcute cu contracte-cadru se învârt milioane de euro, iar din acest sistem sărac se fac averi peste noapte.

 

Un astfel de caz a dezgropat 7EST. Doi bugetari anonimi, soţ şi soţie, au făcut milioane de lei în ultimii doi ani din afacerile cu echipamente sanitare. De fapt, amândoi fac parte din sistem şi îl cunosc la perfecţie: el este şef de Departament Tehnic, iar ea asistentă. Amândoi lucrează la Spitalul Sf. Spiridon şi ai crede că se „târâie” de la un salariu la altul. Dar au statut privilegiat în afacerile cu spitalele: ei sunt în acelaşi timp furnizori şi beneficiari. Firma lor, înfiinţată în 2010, a explodat în ultimii doi ani. Chiar cu câteva săptămâni în urmă au dat o lovitură de 800.000 de lei la Spitalul Sf. Maria.

 

Dar ei continuă să-şi păstreze slujbele modeste de la Sf. Spiridon, deşi au încasat numai anul trecut 2,5 milioane de lei. Au sute de contracte în Iaşi şi la alte spitale din ţară sub formula magică „achiziţii directe”.

 

E un caz tulburător, de tipul celebrului Bachus, în care gestionarul se transformă în milionar. O anchetă în care veţi descoperi ramificaţiile a zeci de firme care lucrează în „cooperativă”, creând iluzia concurenţei şi care au în fruntea lor oameni din sistem. Ei centrează, ei dau cu capul.

 

 

ANCHETA INTEGRALĂ, EXCLUSIV PE 7EST, DE LA ORA 24.00.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments