Primarul Constanței, Radu Mazăre, audiat la DNA. El este acuzat că a vândut ilegal teren în stațiunea Mamaia

0
60

Radu Mazăre a fost citat, joi, la DNA Constanța pentru a da declaraţii după ce procurorii au decis extinderea cercetărilor în dosarul retrocedărilor. Mazăre s-a prezentat de bună voie şi nu a stat mult.

 

Primarul Constanșei a fost înştiinţat cu privire la extinderea cercetărilor, procurorii acuzându-l că a vândut, în 2005, pe cai nelegale, un teren din staţiunea Mamaia, zona Cazino, informează Adevărul.

 

La ieşire, Radu Mazăre a declarat că de vină pentru această nouă problemă este tot Traian Băsescu şi că acuzaţiile au legătură cu dosarul lui Nicușor Constantinescu, dat în urmărire internaţională pentru că se sustrage obligaţiilor impuse de judecători.

 

Digi 24 transmite ca procurorii îl acuză pe Radu Mazăre că ar fi vândut mai multe plaje şi zone de faleza de pe litoralul românesc, terenuri care aparţin statului şi nu pot fi deţinute de persoane fizice.

 

Primarul Constanței şi mai mulţi funcţionari din cadrul administraţiei locale ar fi prejudiciat astfel statul cu 114 milioane de euro, prin retrocedarea ilegală a peste 100 de hectare de teren.

 

La data de 5 februarie 2014, procurorii DNA Constanța au decis începerea urmăririi penale împotriva lui Mazăre pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

 

În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi şi alţi funcţionari ai Primăriei Constanța, precum şi un avocat. Procurorii anticorupţie îl acuză pe Radu Mazăre ca în perioada 17 martie 2009 – 20 ianuarie 2014, nu şi-a îndeplinit obligaţia care decurgea din funcţia de primar privind predarea a doua terenuri către proprietarul lor, pe care acesta le cumpărase de la Consiliul Local Constanța.

 

Radu Mazăre a fost reţinut în dată de 8 aprilie, împreună cu omul de afaceri Avraham Morgenstern, dar Înalta Curte i-a admis recursul şi a decis judecarea lui în stare de libertate.

 

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments