Seven Hills International School – prima școală din Regiunea de Nord-Est cu predare exclusiv în limba engleză – și-a deschis porțile

0
91
Foto: ziaruldeiasi.ro

Foto: ziaruldeiasi.ro

Prima şcoală exclusiv în limba engleză din regiunea de nord-est a ţării şi-a deschis, joi, porţile pentru a arăta părinţilor dotările şi spaţiul în care vor învăţa copiii din toamnă. Seven Hills International School va funcţiona după curricula britanică şi va fi coordonată de Cambridge prin divizia Cambridge Internaţional Evaluation. Aceasta se află la etajul al III-lea al sediului United Business Center 2, din Palas şi va începe de pe 1 septembrie cu un efectiv de 50 copii.

 

„Vin cu drag în acest spaţiu şi abia aştept să-mi primesc copiii. Seven Hills este o şcoală modernă care se îndreaptă spre o şcoală avangar­distă, încetul cu încetul şi unde pă­rinţii nu vin doar când sunt chemaţi pentru o problemă, că îi invităm să ia parte la procesul educaţional. Profesorii noştri se află acum în mijlocul unui proces de formare, ei trebuie să-şi schimbe paradigma în care au predat până în prezent, pentru că şcoala noastră este ceva nou“, a declarat Liliana Romaniuc , directorul Seven Hills, citată de Ziarul de Iași.

 

Până în prezent s-au ocupat locurile la grupa de grădiniţă, iar din cauza cererii prea mari se va mai forma o grupă pentru această vârstă. La clasa pregătitoare şi clasa  a V-a, locurile sunt aproape ocupate, şcoala fiind încă în perioada de înscrieri, iar la clasa a IX-a această perioadă a început de curând şi se află în des­făşurare. Fiind o şcoală interna­ţională, până acum s-au înscris şi copiii ce provin din familii de turci, ucraineni şi belgieni. La această şcoală unde se va preda exclusiv în limba engleză vor exista patru clase, o grupă de grădiniţă, o clasă pregă­titoare, o clasă de-a V-a şi o clasă de-a IX-a, iar disciplinele de bază pe toţi anii vor fi Limba engleză, matematica, limba maternă, ICT şi ştiinţele.

 

Foto: Ziarul de Iași

Deoarece este o şcoală cu taxă de şcolarizare, aceasta are un anumit public ţintă, taxa pe lună fiind de 450 de euro, aproximativ 1.800 de lei. Pe an, un părinte ar veni să scoată din buzunar în jur de 4.500 de euro. În această taxă întră atât cursurile, cât şi prânzul, programele after-school şi cluburile literare, cele de muzică şi sport.

 

„Speranţa mea este că această şcoală va fi atractivă pentru investitori pe viitor. Cei care vin pentru un an la noi în ţară cu tot cu familie se întreabă în primul rând dacă au unde să-şi dea copiii. Este bine pentru că ceea ce învaţă ei aici este recunoscut peste tot în lume. De la anul vom deschide toate clasele şi ne gândim deja la o soluţie, în ceea ce priveşte spaţiul, care sperăm să fie tot în această clădire“, a adăugat directorul şcolii.

 

Testele pe care elevii le vor da pe parcursul anului de studiu sunt trimise de la Cambridge, şi tot acolo acestea vor fi corectate. Deoarece spaţiul nu le-a permis o sală de sport, şcoala are încheiat un contract cu Sala Sporturilor, care se află lângă Palas, unde elevii vor face ora de educaţie fizică. În ceea ce priveşte dotarea, fiecare sală de clasă, birou sau cabinet este dotat cu televizor LCD, un laptop şi un videoproiector. Clasa de grădiniţă are mobilierul testat ergonomic, realizat la comandă în culori vesele, măsuţele fiind în forme de floare, iar paturile sunt dotate cu saltele din spumă. În sala de informatică, fiecare birou al elevului are un laptop, iar piesa de rezistenţă este sala de mese, care are pereţi din sticlă şi permite o pano­ramă deosebită a oraşului.

 

Seven Hills este în plin proces de autorizare de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţămân­tul românesc şi va fi acreditată de Cambridge Internaţional Examination, cel mai mare furnizor de programe educative. În România mai există doar trei astfel de şcoli, una la Bucureşti, una la Constanţa şi una la Cluj-Napoca.

 

„La început m-am gândit că comunitatea nu este pregătită nici financiar, nici mental pentru o astfel de şcoală, însă pe parcurs am văzut că oamenii sunt mult mai deschişi, drept dovadă că vom avea două grupe de grădiniţă şi există cerere“, a încheiat Romaniuc.

 

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVIDEO. Un șofer din Iași a pus la pământ un stâlp, după ce a intrat cu viteză într-o curbă
Articolul următorVIDEO. Ce mai pot păți reporterii ENERVANT de insistenți. Priviți AICI!
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments